Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information om trafikpåverkande arbeten på väg 2183 under 2024

Publicerad 24 april 2024
Trafikverket Logotyp

Under 2024 kommer arbeten med att förstärka, bredda och räta ut kurvor på väg 2183 fortsätta. Merparten av arbetena med att spränga berg, nya vägtrummor samt att skifta ut material i vägens sidor och då samtidigt bredda vägen är utförda. Projektet går därför in i en ny fas med att fräsa in makadam i vägen och utföra ny asfaltsbeläggning.

Med start i april kommer den kvarvarande beläggningen att fräsas bort. Därefter kommer makadam läggas ut och fräsas in i vägen. Ovanpå det kommer ett tunt förstärkningslager läggas ut med hyvel och justeras till den nya vägprofilen. Med start i juli kommer ny beläggning av återvunnen asfalt läggas på vägen.

Under den här tiden kommer större delar av väg 2183 vara grusväg med ökad risk för störningar i trafiken. Trafik kommer dagtid främst måndagar-torsdagar regleras med hjälp av lots. Reglering med trafikljus kommer fortsätta som tidigare.

Vid frågor vänligen kontakta

Mattias Örlén
Produktionschef Entry AB
mattias.orlen@entrygroup.se

Jonas Blomqvist
Projektledare Trafikverket
jonas.blomqvist@trafikverket.se

För mer information, se Trafikverkets hemsida under våra projekt, Väg 2183, Ed– Nössemark, bärighets- och förstärkningsåtgärder