Hoppa till innehållet

Dalslands miljö- och energiförbund

Dalslands miljö- och energikontor söker miljöstrateg
Fast tjänst, heltid

I Dalsland har vi från den första januari i år samlat miljöorganisationen i ett gemensamt miljö- och energiförbund som verkar på uppdrag av Bengtsfors, Dals-Eds, Färgelanda och Melleruds kommuner. Organisationen består av en förbundsdirektion, en miljö- och energinämnd samt ett miljö- och energikontor. Dalslands miljö- och energikontor består av 23 kompetenta och engagerade medarbetare som arbetar miljömålsinriktat och under stort eget ansvar. Förvaltningen arbetar med såväl myndighetsfrågor som strategiska frågor. Vi samverkar också aktivt med kommunerna i deras planeringsprocesser. Vi erbjuder inspirerande arbetsuppgifter, gemenskap och trevliga kollegor. Hos oss har du flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, nära till naturen och goda kommunikationer. Placeringen av den aktuella tjänsten är på vårt kontor i Mellerud. Vill du vara med på en spännande resa med att utveckla och forma vår nya organisation är detta arbetsplatsen för dig.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i vår arbetsgrupp med miljöstrateger och energi- och klimatstrateger. Våra strateger arbetar bl.a. med energi- och klimatfrågor, samhällsplaneringsfrågor (bl.a. vattenplanering), naturvårdsfrågor, miljömålsfrågor, miljöledning i de fyra kommunerna, miljöanpassad upphandling samt att kommunicera en hållbar livsstil till olika målgrupper. Även andra arbetsuppgifter inom organisationen kan bli aktuella. Det miljö- och energistrategiska arbetet sker utifrån de målsättningar och riktlinjer som fastställs av förbundets direktion. Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att i samverkan med kommunerna driva det miljöledningsarbete som pågår i de fyra kommunerna (Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda och Mellerud). Därutöver kan uppdragen inom det miljö- och energistrategiska arbetet fördelas mellan dig och övriga miljöstrateger/energi- och klimatstrateger efter lämplighet och kompetens. Strategerna samverkar och stöttar varandra i syfte att optimera det samlade miljö- och energistrategiska arbetet.

Du kommer i din roll som strateg även samarbeta med såväl övriga funktioner inom organisationen (inspektörer och kansli) som funktioner inom de fyra kommunerna. I din roll som strateg kan du även komma att handlägga ärenden, medverka i utredningar, ansvara för planering och uppföljning samt medverka i samverkansprojekt. Som miljöstrateg fattar du självständiga beslut samt förbereder och föredrar ärenden i såväl direktionen som miljö- och energinämnden. Du kommer att få goda möjligheter att utvecklas i din roll som strateg.

Kvalifikationer

Tjänsten förutsätter att du kan ta egna initiativ och har en god samverkansförmåga. Eftersom miljöledningsarbetet till stor del sker genom dialoger med olika företrädare för kommunala verksamheter så är det viktigt att du är utåtriktad och kommunikativ. Vi ser gärna att du har kompetens och erfarenhet kring att motivera och entusiasmera din omgivning. Det är också viktigt att du har en god förmåga i att strukturera ditt eget arbete, att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har en god förståelse för yrkesrollen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

För att påskynda rekryteringsprocessen kan vi komma att fortlöpande kalla intressanta kandidater till tjänsten för intervju. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. B-körkort krävs.

Mejla din ansökan till:  senast 2017-11-10. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Tillträdesdag/varaktighet/Lön: Tillträde enligt överenskommelse, tillsvidare, heltid, månadslön, individuell lönesättning.

Kontaktpersoner

Dan Gunnardo, 0530-93 94 50, 070-9832550 dan.gunnardo@dalsland.se, miljöchef

Anna Sanengen, 0530-93 94 37, 070-2338482 anna.sanengen@dalsland.se, ombud Naturvetarna

Britt-Marie Mether, 0528-93 94 51, 070-5328451 britt-marie.mether@dalsland.se, ombud Vision

Jan Sandell, 0530-93 94 55, 070-2010023, jan.sandell@dalsland.se, miljöstrateg

Renée Olsåker, 0530-93 94 54, 070-5410266, renee.olsaker@dalsland.se, miljöstrategSidan uppdaterades 2017-10-20
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)