Hoppa till innehållet

Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg innebär att dagbarnvårdarna, som är anställda av kommunen, tar emot barn i sina egna hem. Barn från 1 till 12 år kan få plats i pedagogisk omsorg. Antal barn hos respektive dagbarnvårdare varierar beroende på det antal timmar varje barn har behov av.

För den som har obekväma arbetstider är pedagogisk omsorg ett bra alternativ. Det är dock inte öppet på lördagar, söndagar och andra helgdagar.

Dagbarnvårdarna har ett vikariesystem där de täcker upp för varandra vid sjukdom eller annan frånvaro. De arbetar 4-5 dagar (40 timmar/vecka) efter ett rullande schema. Om din dagbarnvårdare behöver vara ledig eller är sjuk, får ditt barn vistas i Bikupan eller i vikariens hem. Bikupan är den gemensamma lokalen och i denna arbetar dagbarnvårdarna och ”deras” barn tillsammans 2 dagar i veckan. Barnen får då tillfälle och övning i att vistas, leka, samt äta i större grupp, samt lära känna sin vikarie.

Telefon till Bikupan (Gamla Möbelkompaniet, Kronoparksvägen ) är 0766-340 882 (mån - tis). Kontaktpersoner är Lena Löfgren och Lilian Rundqvist. Det finns stor vana hos dagbarnvårdarna att arbeta med barn, många har arbetat i detta yrke i många år.

Pedagogisk omsorg är en verksamhet med stark tonvikt på lek och utevistelse, med barnens egna intressen, fantasi samt uppfinningsförmåga som viktig utgångspunkt.

 

Från och med sommaren 2017, då Fågelvägens förskola beräknas stå färdig, kommer den gemensamma lokalen för Pedagogisk omsorg att finnas där.

Informationsfolder "Pedagogisk omsorg" till Dig som förälder

Kontaktpersoner

Förskolechef Susanne Kinhult
0534-19140

Förskolechef Anna Jansson Rosenberg
0534-195 10
anna.rosenberg@utb.dalsed.se

Box 30
668 21 EDSidan uppdaterades 2017-04-06
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)