Hoppa till innehållet

Aktuellt

Dalsland kommer på besök 20-21 januari 2019

Publicerad 2018-10-18
20-21 januari 2019 kommer Dalsland på besök genom två evenemang i Stockholm för att prata om utveckling och tillväxt i Dalsland och att vi arbetar tillsammans och når resultat.

Webbseminarium om hur du skyddar viktig företagsinformation

Publicerad 2018-10-17
Hur skyddar du din viktigaste företagsinformation från att hamna i fel händer och orsaka skada i företaget? Den 26 oktober får du tips och kan ställa frågor till Polisen, Bolagsverket och MSB under ett livesänt webbseminarium på verksamt.se.

Fortsatt hög ranking för företagsklimatet i Dals-Ed

Publicerad 2018-10-03
Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Ca 31 000 företag svarade på enkäten, och har därmed givit sina synpunkter på hur man anser att kommunen har arbetat med företagsklimatet. Den ligger även till grund för den ranking som nu har släppts (2:a oktober), och som visar att Dals-Ed fortsatt ligger i topp i Fyrbodal på plats 75 (7) av 290 kommuner. Bland Dalslandskommunerna har även Bengtsfors och Färgelanda klättrat uppåt (plats 147 respektive 230).

Trä möjliggör morgondagens cirkulära ekonomi

Publicerad 2018-09-24
Välkommen till Stenebyskolan den 23 oktober. Kom och möt företagare, forskare, kommuner, designers, tekniker, turistnäringen och massaindustrin.
Under dagen får du inblick i vad som händer inom hälsa och trä, digital design och produktionsteknik, nya produkter från skogen – och mycket mer.

Högskolan Väst erbjuder kurser för industriföretag!

Publicerad 2018-09-13
Högskolan Väst erbjuder korta kostnadsfria kurser utvecklade tillsammans med industrin inom produktionsteknik och produktutveckling. Skärande bearbetning, robotteknik, additiv tillverkning, CAD/friformsmodellering och simuleringsverktyg är några exempel.

Första nyhetsbrevet "Näringslivsnyheter Dals-Ed"

Publicerad 2018-06-28
LÄS HÄR OM Företagsklimatet - Enkät om Kompetensbehov  - Ägarskifte & Generationsväxling - Kurser under regi av eDIT - Hemvändardag på Junibacken - Dalslands Podcast - Årets Företagare - Företagarnas agenda - ValBar + AfterWork - Kraftsamling Dals-Ed - LEA-Ananlys - Sätt Dalsland på Spåret

Växa-stöd - sänkt arbetsgivaravgift för den först anställda!

Publicerad 2017-12-08
Nu kan du som företagare ansöka om sänkt arbetsgivaravgift för den första anställda i ditt företag. Detta är en tillfällig sänkning, som efter att bara ha gällt enskilda näringsidkare nu kommer att gälla även aktiebolag utan anställda och handelsbolag med högst två 2 ägare och aktiebolag utan anställda, alternativt med en anställd som även är delägare eller närstående till delägare. Utvidgningen av växa-stödet för aktiebolag och handelsbolag gäller bara för ersättning som har betalats ut under perioden 1 januari 2018 – 31 december 2021.Sidan uppdaterades 2018-09-24
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)