Hoppa till innehållet

Aktuellt

På väg mot eget företag?

Publicerad 2020-02-06
Dalslands kommuner och Sensus bjuder in till Starta-eget-kurs.
Vi vänder oss till dig i Dalsland som vill veta mer om hur det är att vara egen företagare, som har en affärsidé eller nyligen har startat företag.

Inbjudan till "Affärer i Norge - rethinking wood"

Publicerad 2019-10-10
Verkar du inom byggbranschen eller skog- och träindustri och vill lära dig mer om att undvika krångel och misstag i samband med affärer i Norge? Då är du välkommen till seminariet "Affärer i Norge" på Hotell Dalsland i Dals-Ed, tisdagen den 12 november. Du kommer få träffa gränsexperter som berättar vad som gäller för svenska företag i Norge samt vad du behöver tänka på inför Brexit.

Företagsklimatet i Dals-Ed stiger ytterligare

Publicerad 2019-09-24
Idag, den 24 september, släpptes den årliga rankingen från Svenskt Näringsliv angående företagsklimatet i kommunerna. Dals-Ed har legat i topp i Fyrbodal under många år, och så även i år. Med en placering på 70 av 290, har vi ökat 5 steg jämfört med förra året. Åmåls kommun är bästa klättraren, och har stigit hela 55 placeringar till 187.

Nyhetsbrev augusti 2019

Publicerad 2019-08-30

Läs här om
FÖRETAGSKLIMATET * WORKSHOPSERIE OM ÄGARSKIFTE OCH GENERATIONSVÄXLING * STARTA-EGET-UTBILDNING * eDIT-INFOTRÄFF SAMVERKAN * eDIT & GRÖNA KLUSTRET * KOMPETENSENKÄT * NÄRINGSLIVSRÅDET * FÖRETAGARNA LUNCHAR * AFTERWORK OCH ÅRETS FÖRETAGARE * SLUTRAPPORT KRAFTSAMLING DALS-ED * CENTRUMDIALOG OCH  ÖP-ARBETET


Starta Eget utbildning i två delar - 10 och 24 september

Publicerad 2019-08-14
Dalslands kommuner och Almi Väst bjuder in till två Startseminarier i Bengtsfors den 10 och 24 september. Startseminarierna "Att växa från start" samt "Att sälja med framgång" vänder sig till dig i Dalsland som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Arbetsgivarträff med AF 4 juni 2019

Publicerad 2019-05-16
Den 4 juni blir Dalsland den enda plats i Sverige som får besök av Arbetsförmedlingens ledning i Stockholm! Du som är arbetsgivare, missa inte chansen att bli bland de första i Sverige som får information om nya arbetssätt och möjlighet att testa nya digitala verktyg.

Dals-Ed på plats 22 bland Sveriges kommuner!

Publicerad 2019-04-10
Företag i Dals-Ed är nöjda med kommunens service. Det visar den undersökning som sker löpande under året hos de lokala företag som har kontakt med kommunen i olika myndighetsärenden, t ex bygglov, brandskydd och serveringstillstånd.

Dalsland bjuder på frukost i Dalsland

Publicerad 2019-03-26
I januari besökte vi Stockholm med en stor delegation från dalsländska kommuner, företag och organisationer. Vårt samlade engagemang under dagarna i huvudstaden och eventen "Dalsland kommer på besök" och "Dalsland bjuder på frukost" ligger nu till grund för vårt fortsatta arbete med att stärka varumärket Dalsland både externt och internt.
Anmäl dig här!

Effektivisera ditt företag med verkningsfull omvärldsbevakning!

Publicerad 2019-03-22
Den här heldagsutbildningen ger dig metoder och verktyg för att se ditt företag i en nutid, men också i en framtid. Den kommer att hjälpa dig att se ditt företags utvecklingspotential.
Heldagsutbildning i omvärldsbevakning och analys: 
Carina Ridenius - PIK
Pris: 995 kr per deltagare exkl. moms

Aktuella utbildningar och nätverkande

Publicerad 2019-02-18
'Excel för självlärda' och Ledarutbildning i eDIT:s regi, 'Utveckla ditt landsbygdsföretag' - Länsstyrelsen Västra Götaland, Lunch med Fyrbodals kvinnliga industrinätverk

Nyhetsbrev november 2018

Publicerad 2018-12-03

Läs här om
Information från kommunen
  Översiktsplan och näringslivskväll
  Skola/näringsliv
Information från eDIT
  Utbildningar
  Dalsland kommer på besök
  Dalslandpodden
Information från företagarna
  Arbete kring upphandling i Dals-Eds kommun
  Draknäste 2018
Kraftsamling Dals-Ed
Cultural planning metoden


Högskolan Väst erbjuder kurser för industriföretag!

Publicerad 2018-09-13
Högskolan Väst erbjuder korta kostnadsfria kurser utvecklade tillsammans med industrin inom produktionsteknik och produktutveckling. Skärande bearbetning, robotteknik, additiv tillverkning, CAD/friformsmodellering och simuleringsverktyg är några exempel.

Första nyhetsbrevet "Näringslivsnyheter Dals-Ed"

Publicerad 2018-06-28
LÄS HÄR OM Företagsklimatet - Enkät om Kompetensbehov  - Ägarskifte & Generationsväxling - Kurser under regi av eDIT - Hemvändardag på Junibacken - Dalslands Podcast - Årets Företagare - Företagarnas agenda - ValBar + AfterWork - Kraftsamling Dals-Ed - LEA-Ananlys - Sätt Dalsland på SpåretSidan uppdaterades 2020-02-06
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)