Hoppa till innehållet

Aktuellt

Stödet till företagare med enskild firma äntligen klart!

Publicerad 2020-11-06
Mot bakgrund av att många enskilda näringsidkare har drabbats hårt ekonomiskt till följd av covid-19-utbrottet har regeringen idag fattat beslut om omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Stödet träder i kraft den 9 november.

Nyhetsbrev september 2020

Publicerad 2020-09-18
  • Bli leverantör till kommunen – upphandlingsträff
  • Klimatstöd - Klimatklivet
  • Omsättningsbaserat stöd till enskilda näringsidkare
  • Seminarier med ALMI – för dig som nybliven företagare
  • Högskolan Väst erbjuder uppdragsutbildningar till företag
  • Undvik fallgroparna vid E-handel
  • Handelns Utredningsinstitut släpper försäljningsindex för 2019

MSB:s informationssatsning inför sommaren

Publicerad 2020-06-18
MSB gör nu en stor informationssatsning inför sommaren med tanke på coronasituationen. För dig som restaurangägare finns material att ladda ner, både för tryck och digitalt.

Dals-Eds kommuns stödpaket till det lokala näringslivet

Publicerad 2020-03-25
Dals-Eds kommun har beslutat om ett åtgärdspaket, som stöd till företagen i Dals-Eds kommun, för att på något sätt mildra effekterna av den Coronapandemi som råder, och som drabbar våra företag hårt. De åtgärder som regeringen har presenterat räcker inte, utan det lokala näringslivet behöver ytterligare åtgärder och där är detta paket en början.

Enkät om hur ditt företag påverkas av Covid-19

Publicerad 2020-03-23

Covid-19/Coronasituationen påverkar vårt lokala näringsliv och företagare vittnar redan om att det inverkar på deras verksamheter. Flera av Dalslands kommuner arbetar med att kartlägga hur näringslivet påverkas av den rådande situationen. Vi skickar därför ut denna enkät, där du kan svara på några frågor om hur just ditt företag påverkas av Covid-19.


Inbjudan till "Affärer i Norge - rethinking wood"

Publicerad 2019-10-10
Verkar du inom byggbranschen eller skog- och träindustri och vill lära dig mer om att undvika krångel och misstag i samband med affärer i Norge? Då är du välkommen till seminariet "Affärer i Norge" på Hotell Dalsland i Dals-Ed, tisdagen den 12 november. Du kommer få träffa gränsexperter som berättar vad som gäller för svenska företag i Norge samt vad du behöver tänka på inför Brexit.

Företagsklimatet i Dals-Ed stiger ytterligare

Publicerad 2019-09-24
Idag, den 24 september, släpptes den årliga rankingen från Svenskt Näringsliv angående företagsklimatet i kommunerna. Dals-Ed har legat i topp i Fyrbodal under många år, och så även i år. Med en placering på 70 av 290, har vi ökat 5 steg jämfört med förra året. Åmåls kommun är bästa klättraren, och har stigit hela 55 placeringar till 187.

Nyhetsbrev augusti 2019

Publicerad 2019-08-30

Läs här om
FÖRETAGSKLIMATET * WORKSHOPSERIE OM ÄGARSKIFTE OCH GENERATIONSVÄXLING * STARTA-EGET-UTBILDNING * eDIT-INFOTRÄFF SAMVERKAN * eDIT & GRÖNA KLUSTRET * KOMPETENSENKÄT * NÄRINGSLIVSRÅDET * FÖRETAGARNA LUNCHAR * AFTERWORK OCH ÅRETS FÖRETAGARE * SLUTRAPPORT KRAFTSAMLING DALS-ED * CENTRUMDIALOG OCH  ÖP-ARBETET


Dals-Ed på plats 22 bland Sveriges kommuner!

Publicerad 2019-04-10
Företag i Dals-Ed är nöjda med kommunens service. Det visar den undersökning som sker löpande under året hos de lokala företag som har kontakt med kommunen i olika myndighetsärenden, t ex bygglov, brandskydd och serveringstillstånd.

Effektivisera ditt företag med verkningsfull omvärldsbevakning!

Publicerad 2019-03-22
Den här heldagsutbildningen ger dig metoder och verktyg för att se ditt företag i en nutid, men också i en framtid. Den kommer att hjälpa dig att se ditt företags utvecklingspotential.
Heldagsutbildning i omvärldsbevakning och analys: 
Carina Ridenius - PIK
Pris: 995 kr per deltagare exkl. moms

Nyhetsbrev november 2018

Publicerad 2018-12-03

Läs här om
Information från kommunen
  Översiktsplan och näringslivskväll
  Skola/näringsliv
Information från eDIT
  Utbildningar
  Dalsland kommer på besök
  Dalslandpodden
Information från företagarna
  Arbete kring upphandling i Dals-Eds kommun
  Draknäste 2018
Kraftsamling Dals-Ed
Cultural planning metoden


Högskolan Väst erbjuder kurser för industriföretag!

Publicerad 2018-09-13
Högskolan Väst erbjuder korta kostnadsfria kurser utvecklade tillsammans med industrin inom produktionsteknik och produktutveckling. Skärande bearbetning, robotteknik, additiv tillverkning, CAD/friformsmodellering och simuleringsverktyg är några exempel.

Första nyhetsbrevet "Näringslivsnyheter Dals-Ed"

Publicerad 2018-06-28
LÄS HÄR OM Företagsklimatet - Enkät om Kompetensbehov  - Ägarskifte & Generationsväxling - Kurser under regi av eDIT - Hemvändardag på Junibacken - Dalslands Podcast - Årets Företagare - Företagarnas agenda - ValBar + AfterWork - Kraftsamling Dals-Ed - LEA-Ananlys - Sätt Dalsland på SpåretSidan uppdaterades 2020-10-27
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)