Hoppa till innehållet

Företagsklimatet i Dals-Ed stiger ytterligare

Ranking Fyrbodal

Idag, den 24 september, släpptes den årliga rankingen från Svenskt Näringsliv angående företagsklimatet i kommunerna. Dals-Ed har legat i topp i Fyrbodal under många år, och så även i år. Med en placering på 70 av 290, har vi ökat 5 steg jämfört med förra året. Åmåls kommun är bästa klättraren, och har stigit hela 55 placeringar till 187.

”En bidragande orsak till att resultatet fortsatt är så positivt är ett resultat av ett gott samarbete mellan kommun och näringsliv och ett kvitto på att vi gör rätt saker”, säger Dals-Eds kommunalråd Martin Carling. Samverkan mellan kommunen och företagens organisationer och föreningar, som t ex Företagarna och eDIT har de senaste åren haft ett tätt samarbete med bl a kompetensutveckling och platsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra servicen till företagen och ligger där på plats 18 i landet.

”Alla som har kontakt med företagen i sitt arbete är på ett vis näringslivsutvecklare också, och är högst delaktiga till resultatet, säger Annette Palmqvist, näringslivsstrateg. Extra roligt är att skolans och allmänhetens attityder till företagande har ökat. Det sammanfattande omdömet på 4,24 på en skala från 0-6, är den bästa placeringen sen mätningarna startade 2002, och gav oss plats 14 i landet. Attityder till entreprenader, andel i arbete och företagande har också förbättras, även om det självfallet behöver jobbas ytterligare med. Läs mer på https://www.foretagsklimat.se/dals-ed/ranking

Vill du veta mer om vårt arbete med företagsklimatet i Dals-Ed, kontakta Annette Palmqvist på tel: 0534-190 45 eller annette.palmqvist@dalsed.se.

Den 1 oktober kommer Svenskt Näringsliv till Dals-Ed för att berätta mer om resultatet, anmäl dig här om du vill komma med och lyssna: https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/vastra-gotaland/sa-tycker-naringslivet-om-foretagsklimatet-i-dals-eds-kommun_740579.htmlSidan uppdaterades 2020-11-07