Hoppa till innehållet

Växa-stöd - sänkt arbetsgivaravgift för den först anställda!

Nu kan du som företagare ansöka om sänkt arbetsgivaravgift för den första anställda i ditt företag. Detta är en tillfällig sänkning, som efter att bara ha gällt enskilda näringsidkare nu kommer att gälla även aktiebolag utan anställda och handelsbolag med högst två 2 ägare och aktiebolag utan anställda, alternativt med en anställd som även är delägare eller närstående till delägare. Utvidgningen av växa-stödet för aktiebolag och handelsbolag gäller bara för ersättning som har betalats ut under perioden 1 januari 2018 – 31 december 2021.

Detta innebär att arbetsgivaravgiften för aktiebolag och handelsbolag sänks från 31,42 % till 10,21 % (endast ålderspensionsavgiften) till den först anställda medarbetaren.

För att uppfylla kraven för stödet ska anställning pågå i minst tre månader och arbetstiden ska vara på minst 20 timmar per vecka. Nedsättningen gäller bara den del av lönen som inte överstiger 25 000 kronor per månad. Stödet kan medges under högst tolv månader och gäller på lönesummor upp till 300 000 kronor.

Reglerna gäller när företaget har anställt sin första medarbetare efter den 31 mars 2017. Lagstiftningen är tillfällig och kommer gälla mellan 2018-2021. 

Läs mer om Växa-stödet på Skatteverkets hemsida:

Skatteverket

Regeringen

VerksamtSidan uppdaterades 2018-02-23