Hoppa till innehållet

Projektledare

Dals-Eds kommun Färgelanda kommun Melleruds kommun Åmåls kommun

Administrativa avdelningen, HR-enheten

Beskrivning

Dals-Eds, Färgelanda, Melleruds och Åmåls kommuner har sedan 2010 ett gemensamt löne- och HRsystem med gemensam drift och systemförvaltning. Varje månad betalar vi ut lön till ca 8000 anställda och förtroendevalda.

Inom ramen för vår samverkan pågår just nu en spännande resa med införande av vårt nya Löne- och personalsystem; e-Companion. Vår nuvarande resurs kommer att gå på föräldraledighet och vi söker därför en projektledare för uppdraget att leda oss genom projektet där driftsättningen är planerat till hösten 2021.

Placeringsort kan diskuteras liksom var arbetet förläggs. Distansarbete är möjligt.

Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga uppdrag att fungera som projektledare vid införandet av vårt nya gemensamma HR-system, e-Companion. Beroende på kompetens och bakgrund kan även andra uppgifter ingå exemelvis systemförvaltning.

Du leder självständigt det interna arbetet kring införandeprojektet för Dalslandskommunerna, driver på i respektive kommun och informerar styrgruppen. Du blir spindeln i nätet som har kontakt med leverantörens projektledare liksom med kommunernas delprojektledare, planerar tidsplan och aktiviteter. Du stämmer av, sammankallar, dokumenterar och rapporterar till kommunernas styrgrupp liksom till den gemensamma styrgruppen som inkluderar leverantören. Du ansvarar för kontakter och avstämningar med kommunernas IT -avdelningar gällande integrationsarbetet och ansvarar för att kommunernas intranät är uppdaterad med information kring projektet. Du är sammankallande till diverse webmöten såväl interna som gränsöverskridande för kommunerna. Du planerar för utbildningsinsatser, manualer (skriftliga och filmer), instruktioner och arbetsrutiner samt ansvarar och ger förutsättningar för test av systemet. Du tar in offerter vid behov och attesterar fakturor rörande projektet.

Andra arbetsuppgifter som kommer bli aktuella är databasfrågor för migrering, identifiering av databastabeller och fält. Helt enkelt så vill vi att du leder oss igenom denna process och visar oss ”Best practice”.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med huvudämnen inom systemvetenskap eller annan högskoleexamen som i kombination med arbetslivserfarenhet kan bedömas som likvärdig.  Du har erfarenhet av projektledning, gärna inom ramen för systemimplementation (allra helst implementering av personalsystem). Du har också erfarenhet av videoredigering och spridning via Youtube. Därtill har du vana av att hålla i och genomföra digitala möten (Google Meet/Microsoft teams). Meriterande med erfarenhet av arbete med följande:

 • Lönesystemet HR+
 • Schema/Bemanning Medvind
 • Lönesystemet e-Companion
 • Lag- och avtalskunskap inom lön och arbetstid m m,
 • Grundläggande kunskaper om ekonomisystem
 • Du är strukturerad och har en god analytisk förmåga
 • Du är drivande och målorienterad.
 • Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och håller tidsramar
 • Du är pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
 • Du är social och har förmåga att skapa goda relationer

Övrigt

Ansök snarast då vi tillämpar löpande urval i rekryteringsprocessen.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Kontakt
 • Anna Lindström, 0534-19049
 • Per Ljungberg, 0532-17030
Sista ansökningsdag 2021-03-30

Läs mer och sök jobbetSidan uppdaterades 2021-03-15
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)