Om Dals-Eds näringsliv

I Dals-Ed finns ca 1000 företag, varav ca 260 är aktiebolag. (augusti 2023). Det är drivkraften från hundratals entreprenörer och småföretag som skapar vårt goda företagsklimat.  Här kan man leva och verka genom att skapa och utveckla sin egen arbetsplats med hjälp av sin egen kreativitet och alla de företagsstödjande resurser som finns i regionen.

Varje år startar ca 30 nya företag, mestedels inom skogsnäringen och byggbranschen. Traditionellt har tillverkande industri varit stor, men under senare tid har även nya branscher tillkommit tack vare dagens teknikmöjligheter och därmed geografisk obundenhet.

Att det finns ett tågstopp mittemellan Göteborg och Oslo skapar goda möjligheter att kunna pendla mellan arbete och bostad!

Hör gärna av dig. Vi lotsar dig fram antingen du vill starta nytt företag, utveckla ett befintligt eller flytta ditt företag hit till kommunen.

Collage Dals-Eds näringsliv

För mer information, kontakta näringslivsutvecklare
Tommy Nerstrand, tfn: 0534-190 45
E-post: tommy.nerstrand@dalsed.se

Sidor under Arbete & Näringsliv:

Nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev Näring & Liv i Dals-Ed skickas ut via epost till ca 200 företag i Dals-Eds kommun m.fl. intressenter. Det finns inga fasta utgivningsdatum utan brevet skickas ut vid behov. Innehållet är aktuell information som berör vårt näringsliv. Stort som smått.

Öppna sida Nyhetsbrev

Energi- och klimatrådgivning för företagare

Små och medelstora företag i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål erbjuds kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning.

Öppna sida Energi- och klimatrådgivning för företagare

Enheten Arbetsmarknad och Integration (AMI)

AMI (arbetsmarknad och integration) arbetar med individer som ofta finns i ett utanförskap och som behöver stöd för att skapa en meningsfull tillvaro. I arbetslaget finns coacher, integrationssamordnare samt verksamhetsledare och anställda inom AME - en underenhet där skogsskötsel samt butiksförsäljning och verkstadsarbete ingår. En annan underenhet är Bemanningsteamet där personalen hanterar vakanser och timvikariat.

Öppna sida Enheten Arbetsmarknad och Integration (AMI)

Företagsbesök

Löpande under året besöker kommunstyrelsens arbetsutskott, kommundirektör och näringslivsutvecklare ett antal företag i kommunen. Detta gör vi för att vi vill lära känna företagen, utbyta information med varandra och ta del av eventuella behov, utmaningar, framgångar eller åsikter.

Öppna sida Företagsbesök

Företagsstöd

Funderar du på att etablera företag i Dals-Ed? Har du kanske drivit företag länge och behöver hjälp för att utveckla det? Eller kanske du funderar på att starta företag och behöver hjälp med att komma igång? Då kan du vända dig till näringslivskontoret för att få råd, hjälp och stöd. Vi kan hjälpa till med rätt kontakt och samordning inom kommunen för olika etablerings- och utvecklingsfrågor, kontakter för regionala stöd och vägledning inför nästa steg för dig och ditt företag.

Öppna sida Företagsstöd

Lediga jobb, Dals-Eds kommun

Lediga platser i Dals-Eds kommuns organisation

Öppna sida Lediga jobb, Dals-Eds kommun

Näringslivsråd

Näringslivsrådet består av representanter från kommunledning, politiker och näringslivets organisationer i Dals-Ed. I rådet diskuteras strategiska näringslivsfrågor tillsammans med näringslivet.

Öppna sida Näringslivsråd

Projekt

Dals-Eds kommun deltar i flera regionala projekt, som värnar om företagens utveckling.

Öppna sida Projekt

Söker du personal?

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare en digital tjänst som hjälper dig att hitta det lämpligaste sättet att rekrytera och i slutändan - rätt kompetens till din verksamhet.

Öppna sida Söker du personal?

Upphandlingar

Vill du bli leverantör till Dals-Eds kommun? Här kan du läsa mer om hur du gör för att bevaka kommande upphandlingar och lämna anbud.

Öppna sida UpphandlingarSidan uppdaterades 2023-08-03