Hoppa till innehållet

Om Dals-Eds näringsliv

I Dals-Ed finns ca 730 företag, varav ca 210 är AB (oktober 2020). Det är drivkraften från hundratals entreprenörer och småföretag som skapar vårt goda företagsklimat.  Här kan man leva och verka genom att skapa och utveckla sin egen arbetsplats med hjälp av sin egen kreativitet och alla de företagsstödjande resurser som finns i regionen.

Varje år startar ca 40 nya företag, mestadels inom skogsnäring. Traditionellt har tillverkande industri varit stor, men under senare tid har även nya branscher tillkommit tack vare dagens teknikmöjligheter och därmed geografisk obundenhet. En bransch som ökar kraftigt är bolag inom företagsservice. Och att driva företag i denna härliga miljö gör det ännu bättre! 

Hör gärna av dig. Vi lotsar dig fram antingen du vill starta nytt företag, utveckla ett befintligt eller flytta ditt företag hit till kommunen.

För mer information, kontakta näringslivsstrateg
Tommy Nerstrand, tfn: 0534-190 45
E-post: tommy.nerstrand@dalsed.se

Sidor under Arbete & Näringsliv:

Energi- och klimatrådgivning för företagare
Små och medelstora företag i Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmål erbjuds kostnadsfri och opartisk energi- och klimatrådgivning.
Enheten Arbetsmarknad och Integration (AMI)
AMI (arbetsmarknad och integration) arbetar med individer som ofta finns i ett utanförskap och som behöver stöd för att skapa en meningsfull tillvaro. I arbetslaget finns coacher, integrationssamordnare samt verksamhetsledare och anställda inom AME - en underenhet där skogsskötsel samt butiksförsäljning och verkstadsarbete ingår. En annan underenhet är Bemanningsteamet där personalen hanterar vakanser och timvikariat.
Lediga jobb, Dals-Eds kommun
Lediga platser i Dals-Eds kommuns organisation
Söker du personal?
I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare en digital tjänst som hjälper dig att hitta det lämpligaste sättet att rekrytera och i slutändan - rätt kompetens till din verksamhet.
Upphandlingar
Vill du bli leverantör till Dals-Eds kommun? Här kan du läsa mer om hur du gör för att bevaka kommande upphandlingar och lämna anbud.


Sidan uppdaterades 2020-10-27
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)