Dalslandsmedaljen 2023

Publicerad 2023-09-14
Dalslandsmedaljen 2023 logotyp

Många framstående personer har belönats med Dalslandsmedaljen sedan den delades ut första gången 1960. Bland de hyllade finns krögare, författare och riksdagsmän liksom skriftställare, musiker och bankdirektörer. I år ska den 109:e medaljen delas ut.

Nomineringsperioden pågår fram till den 22 oktober 2023. Alla är välkomna att skicka in förslag till emma.augustsson@dalsland.com.

Varje nomineringsförslag ska innehålla:

  • Namn på föreslagen person eller verksamhet, hemort samt kontaktuppgifter till den/de föreslagna.
  • En välformulerad motivering till nomineringen på högst 500 tecken.
  • Insändarens namn, adress och kontaktuppgifter.

I kommittén för Dalslandsmedaljen 2023 ingår representanter för Dalslands konstförening, Dalslands fornminnes- och hembygdsförbund, Dalslands kommuner och Visit Dalsland AB.

Om Dalslandsmedaljen

”Medaljen utdelas årligen till personer/föreningar/organisationer som gjort landskapet framstående tjänster".” Det är en imponerande lista över medaljörer som på olika sätt bidragit till Dalslands rika historia och spännande utveckling under många decennier. Och samtidigt ger kunskap om vad som skapats och skapas i Dalsland för oss alla att vara stolta över.

Den nya Dalslandsmedaljen är formgiven och producerad av konstnären Mathieu Pelletier och delades ut för första gången 2020. Den togs fram av Visit Dalsland i samarbete med Stenebyskolan.

Läs mer om Dalslandsmedaljen här