Hoppa till innehållet

Kost- och lokalvårdsenheten

Dals-Ed

Kost- och lokalvårdsenheten i Dals-Eds kommun är en gemensam enhet som jobbar med att laga mat och utföra lokalvård. Vi har både rena kökstjänster och rena lokalvårdstjänster men även kombinerade tjänster kök/lokalvård/tvätt förekommer.

Vi har 6 kök som servar förskola, skola, äldreomsorg med god och näringsrik mat.
Vi arbetar med att laga så mycket mat som möjligt från grunden, och vill få den tanken att genomsyra hela verksamheten. Därför försöker vi till exempel att baka en del bröd själva, servera mer färsk fisk, tillaga alla grytor, soppor och gratänger från grunden.

Vi lägger stort fokus på att maten ska vara tillagad så nära gästen som möjligt och strävar även efter råvaror av toppklass och närproducerade livsmedel. Allt kött och all kyckling är svensk och det köps in ekologiska varor.

Inom lokalvården ser vi till att våra kunder vistas i en trevlig och fräsch miljö. Våra kunder finns bland annat på skolorna, förskolorna, biblioteket, kommunhuset.
Folkhälsomyndighetens allmänna råd om städning ligger till grund för vårt uppdrag.
Miljötänk är viktigt för oss, så vi jobbar med städklara moppar direkt ur mopptvättmaskiner för att dosera kem rätt. Att jobba med material med microfiber för att minska antalet kem i den dagliga städningen är viktigt, tycker vi.

Har man en kombinerad tjänst kost/lokalvård jobbar man till exempel med lokalvård viss del av dagen och sallad/disk/matsal viss del av dagen. En annan typ av kombitjänst kan vara att viss del av dagen utföra lokalvård och viss del av dagen tvätta arbetskläder till några av kommunens övriga verksamheter.

Kontakt:

Kost- och lokalvårdschef


Telefon: 0534-19055

Verksamhetsledare Lokalvård


Telefon: 0534-19268Sidan uppdaterades 2021-09-13

Synpunkter på hemsidan

Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)