Hoppa till innehållet

Kostenheten

Personal från kostenheten

Kostenheten i Dals-Eds kommun består av fyra kök, som servar förskola, skola, äldreomsorg, med god och näringsriktig mat.

Vi arbetar för att laga så mycket mat som möjligt från grunden, och vill få den tanken att genomsyra hela verksamheten. Därför försöker vi t ex att baka en del bröd själva, servera mer färsk fisk, tillaga alla grytor, soppor och gratänger och fler köttfärsrätter själva från grunden.

Vi arbetar också med framtidens klimatsmarta och hållbara måltider. Det innebär att vi ska sänka koldioxidhalten genom planering av menyer, fler vegetariska måltider, fler fiskrätter och mindre nötkött enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. En annan viktig del i att arbeta för klimatet är att minska matsvinnet. Det gör vi exempelvis genom ett nära samarbete med förskola, skola och äldreomsorg.

Vi lägger stort fokus på att maten skall vara tillagad så nära gästen som möjligt och strävar efter råvaror av toppklass och närproducerade livsmedel. Allt kött och all kyckling är svensk och det köps in ekologiska varor som för närvaranande ligger på 23 % ekologiskt.

Dals Ed kommun ingår i ett nätverk med Dalslandskommunerna och Säffle tillsammans har vi tagit fram en livsmedelspolicy och kostpolicy. Utifrån livsmedelspolicy har vi i Dals Ed tagit fram ”Den goda måltiden”, ett dokument där vi redogör för hur vi jobbar och tänker inom kostenheten här i Dals Ed. Mer information om vår Livsmedelspolicy, Kostpolicy kan ni läsa mer i det här dokumentet.

På alla våra enheter är alla välkomna att äta!

Oavsett vilken förskola/skola/äldreboende man besöker är priset detsamma 54 kr/lunch. Vid varje nytt läsår får förälder eller nära anhörig möjlighet att provsmaka maten med en matkupong.

Kontakt:

Kostchef

Telefon: 0534-19055Sidan uppdaterades 2018-03-26
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)