Hoppa till innehållet

Träff för volontärer 4/2, frivilligverksamheten Solrosen

måndag 4 februari 15:00

Träff för volontärer 4/2 kl.15.00. Samlingslokalen Skansen Hagalid. Vi bjuder på fika.

Vi har redan i dag mycket trevliga aktiviteter inom äldreomsorgen och har valt att satsa på frivilligverksamhet. Initialt startar vi upp inom särskilt boende i socialförvaltningen, men målet är att det ska vara en övergripande verksamhet som innefattar även LSS och ordinärt boende.

Att vara volontär

Vill du göra något meningsfullt för andra människor? Vill du känna gemenskap och skaffa nya kontakter? Som volontär väljer du själv om du vill göra enstaka insatser eller över en tid. Det är helt upp till var och en hur mycket tid du vill lägga på ditt uppdrag. Frivilligcentralen matchar dig med uppdrag och som frivillig kan du få handledning i ditt uppdrag.

Syftet

Vi vill skapa goda möten mellan människor, minska känslan av ensamhet, sätta guldkant på tillvaron för människor och skapa förutsättningar för god hälsa och livskvalité. Frivilligverksamheten är ett komplement till offentlig verksamhet.

Frivilligverksamheten

Vi ska alla agera politiskt och religiöst neutralt. Våra volontärer har lämnat tystnadslöfte. Vi ska vara till glädje för både givare och mottagare.

Intresseområden

Alla kan alltid göra något och väljer själv hur mycket de vill engagera sig. Det kan handla om underhållning i form av sång och musik, fika, baka, sylta/safta, målningscirkel, högläsning bok/tidning, promenadsällskap, handarbete, bingo, fika, bokcirkel, kub, krocket, boule, utflykter, film/bildvisning, medföljande till tandläkare/sjukhus. Kom gärna med egna förslag!

Är du intresserad av att bli volontär, hör av dig till våra samordnare Yvonne Karlsson och Johanna Jacobsson, 0534-19511, 076-6340511
yvonne.karlsson@dalsed.se
johanna.jakobsson@dalsed.seSidan uppdaterades 2018-10-24