Hoppa till innehållet

Fiska i Dals-Ed

Nu har forskare bevisat det fiskare vetat länge - man blir lycklig av att fiska. Vetenskapliga studier visar att halten av stresshormoner i kroppen sänks vid friluftsaktiviteter och fiske är den sysselsättning som ger allra bäst resultat. I Dals-Eds kommun finns över 400 sjöar, tjärn, åar och bäckar, så vad väntar du på?

I Dals-Eds kommun finns otaliga möjligheter och utmaningar att pröva sina fiskefärdigheter, vare sig du vill jaga storgädda, pimpla röding eller meta abborre.

I de flesta fiskevatten behöver du lösa fiskekort för att få fiska.

Några vattendrag är inte organiserade i fiskevårdsområden, och där krävs markägarens tillstånd för att få lov att fiska. Ta noga reda på vilka bestämmelser som gäller för det vatten du ska fiska i.

Följ allemansrätten och ta med dig eventuellt skräp hem, så ser du till att du även vid nästa besök får en oförglömlig naturupplevelse.

Flodkräftan

I Dals-Eds kommun finns fortfarande en stam kvar av den hotade svenska flodkräftan. Stora insatser görs för att bevara det som finns kvar, så hjälp oss gärna genom att följa instruktionerna nedan.

Gesäters fiskevårdsområde

Kontaktperson:

Bengt Nyberg 
tel: 0703 461413

Gravdalssjöns m fl sjöars FVO

Kontaktpersoner:

Carl-Axel Olsson
tel: 070 572 10 19

Ture Olsson
tel: 070 699 62 25

Sten-Åke Bergh
tel: 070 644 55 01Sidan uppdaterades 2018-05-15
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)