Nyhetsarkiv

2023

Observera att detta är arkiverade nyheter som kan vara inaktuella.

I dag startar Edsklippet!

Publicerad 2023-01-31
En gemensam kampanj mellan kommunen och företagen i Ed.
Du hittar alla rabattcheckarna samlade på A4-ark som finns i anslutning till kassa/disk på respektive företag.
OBS! Checkarna gäller endast under EN VECKA fr.o.m. I DAG TISDAG TILL NÄSTA TISDAG!
Klipp ur dina checkar och lös in dom mot fina erbjudanden!
Välkomna till Ed!

Information angående byte av trygghetslarm

Publicerad 2023-01-30
Kommunerna i Dalsland har gjort en gemensam upphandling rörande nya trygghetslarm. Det innebär att vi inom kort kommer att byta ut alla trygghetslarm i kommunen.

Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Publicerad 2023-01-26
Bostadstillägg är ett tillägg till din allmänna pension som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Vid en ansökan om bostadstillägg prövas även rätten till äldreförsörjningsstöd.

Vinn en elmätare!

Publicerad 2023-01-19
Vad tycker du om din kommuns klimatarbete och vad kan förbättras?
Bengtsfors, Dals Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmåls kommuner håller på att ta fram en ny gemensam energi- och klimatstrategi och vi vill gärna ha dina åsikter.

Barn som lever med separerade föräldrar

Publicerad 2023-01-16
Familjerätten i Dalsland kommer från och med våren 2023 erbjuda barngruppen ”Hanna och Theo” två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. ”Hanna och Theo” är ett material från Rädda Barnen som riktar sig till barn som lever med separerade föräldrar/föräldrar i konflikt.

Evenemangsmedel 2023

Publicerad 2023-01-13

Det finns möjlighet att söka medel för att genomföra evenemang under 2023 i kommunen. Kommunstyrelsen har detta år avsatt 100.000 kr totalt att fördela på inkomna ansökningar. På det sättet vill kommunen underlätta för tidigare upparbetade evenemang att leva vidare. Sedan kan det skapa möjligheter för att nya kreativa idéer som kan bidra till ett ännu bredare evenemangsutbud.


Vädervarning utfärdad av SMHI för onsdag 4 januari 2023

Publicerad 2023-01-03
Orange - Vind i kombination med snöfall - Norra Götaland Ett lågtryck passerar österut över södra Götaland under onsdagen och det medför tidvis kraftigt snöfall i kombination med upp till frisk vind över norra Götaland.

Till toppen på sidanSidan uppdaterades 2023-01-03