Hoppa till innehållet
2010-07-06

Har du sett en igelkott?

Det är en fråga vi kommer att ställa till många människor runt om i Fyrbodal nu i sommar. Med medel från Lokala naturvårdssatsningen (LONA) startar kommunerna i Fyrbodal upp en inventering av igelkott för att få mer information om var de finns och hur många som finns. Hoten mot igelkotten är många. Det finns idag indikationer på att det inte går så bra för igelkotten i vår region men den faktiska kunskapen är liten.

Kommunerna i FyrBoDals-området går nu gemensamt ut med en uppmaning att lämna in uppgifter om observationer av igelkott. Även information om att man inte observerat igelkott är intressant att få in. Vi kommer även att hålla direktkontakt med elever och lärare i regionens skolor, ett flertal föreningar med flera.

Från följande kommuner önskar vi nu få en förbättrad kunskap om igelkottens status:

Tanum, Strömstad, Munkedal, Sotenäs, Lysekil, Uddevalla, Orust, Trollhättan, Vänersborg, Dals-Ed, Bengtsfors, Mellerud, Färgelanda och Åmål.Sidan uppdaterades 2012-11-14
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)