Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Kontrakterat jourhem

Publicerad 2014-10-30

Norra Dalslands Familjerätts- och familjehemsenhet ansvarar för att rekrytera, utreda och förmedla kontaktfamiljer, familjehem och jourhem till Dalslandskommunerna Åmål, Bengtsfors, Mellerud och Dals-Ed.

Vår enhet söker nu ett kontrakterat jourhem till barn och ungdomar. Jourhemmet ska kunna ta emot barn i åldern 0-18 år samt i vissa fall barn och förälder. Placeringstiden kan variera från några dagar till några månader. De personer som placeras akut av socialtjänsten är ofta i kris och har behov av personer som är stabila och engagerade i sin omvårdnad. För att bli kontrakterat jourhem bör du/ni vara flexibel och ha ett ”stort hjärta”. Egenskaper som tillgänglighet, tydlighet och tålamod värdesätter vi högt. Andra viktiga egenskaper är att ha god förmåga att samarbeta med Socialtjänst, biologiska föräldrar, skola, BUP och övriga viktiga personer i barnets nätverk. Du måste vara beredd på att delta i utbildning och ta emot handledning i aktuella uppdrag.

Vi söker en familj som består av en eller två vuxna. En av er måste ha möjlighet att vara hemma på heltid om uppdraget kräver det. Ni kommer även bjudas in till fortlöpande nätverksträffar med andra familjehem.

Ersättning

Som jourhem är ni garanterade ett arvode oavsett om ni har barn placerade hos er eller inte. För barnets omkostnader utbetalas en ersättning som täcker kostnaderna för barnet. Arvode och ersättning ges enligt SKL:s riktlinjer.

Kvalifikationskrav

Vi har som krav att du har erfarenhet av att vara familjehem. Du har B-körkort och egen bil. Du har möjlighet att vara hemma på heltid om uppdraget kräver det.

Meriter

Erfarenhet av liknande uppdrag inom socialt arbete.

Placering av jourhemmet

Primärt söker vår enhet jourhem som finns inom Dalsland, södra Värmland eller Norra Bohuslän.

Vi som arbetar på Norra Dalslands familjehemsenhet är:

Irene Ottosson 0532-174 52
Sandra Bokhult 0532-174 42
Daniel Larsson 0532-174 58

Välkommen med din intresseanmälan till samordnare Anna Agdur, tel 0532-170 21 eller e-post anna.agdur@amal.se

 

Kommunloggor