Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Utbildningsvecka för föreningar i Dals-Eds kommun 2015

Publicerad 2015-10-09

Under våren och hösten 2015 har kommunen och föreningslivet haft en dialog kring olika teman. Utifrån temat ”utbildning” har idén om en årlig, gemensam utbildningsvecka kommit. Veckan arrangeras av kommunen (Fritid & Kultur och Folkhälsan) och SISU idrottsutbildarna i samverkan med föreningarna.

Vecka 45 bjuder vi på en mix av utbildningar för styrelser, ledare och utövare. Samtliga utbildningar i programmet är gratis.

Ladda ner inbjudan med program som pdf

KURSUTBUD

IdrottOnline Administration fortsättning

Tisdag 20 oktober i Åmål 17:30-21:00. Fördjupning av den administrativa delen i Idrott-Online. Vi går igenom avgiftshantering, utbildningsmodul, idrotts- lyftsmodul och LOK-stödsmodul. Du bör ha gått Administration Grund innan eller ha motsvarande kunskaper. 

High Five/Barnkonventionen

Måndag 2 november 18:30-20:30 på Tavlans motionsgård. Ledare från Rädda Barnens lokalförening i Ed-Bengtsfors. High Five är Rädda Barnens koncept för att hantera utanförskap, mobbing och rasism när det uppstår och inte minst hur man kan arbeta i förebyggande syfte med detta i föreningslivet. Vi lär oss också mer om Barnkonventionen och funderar på hur vi lever upp till den i våra föreningar och hur vi kan göra för att efterleva den bättre.

Kostföreläsning

Tisdag 3 november 18:00-20:00 på Stallbacken. Det blir en lättsam blandning på en nivå mellan generell hälsa och idrottsprestation samt grundläggande kostkunskap. Det kommer att handla om:

  • varför mat är viktigt
  • energikällornas funktioner (fett, kolhydrat, protein)
  • vattnets betydelse
  • kopplingen mellan träning, sömn/återhämtning och kost
  • socker i förhållande till hälsa
  • kostcirkeln, tallriksmodellen och måltidsordning

Föreläsare: Tobias Christensson från Göteborg. Tobias har examen i både folkhälsovetenskap och klinisk nutrition och kombinerar numer arbete som Föreningsutvecklare i IF Väster med uppdrag i firman TC Kost och Hälsa. Ingen föranmälan – bara att komma! Passar från ca 10 år och uppåt.

Barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF )

Onsdag 4 november 19:00-21:00 på Utvecklingscenter. Föreningen Attentions lokalförening har en temakväll kring bemötande av barn med NPF (autism, ADHD/ADD, Aspergers, Tourettes, OCD, dyslexi mm) Passar styrelser och föreningsledare. Ingen anmälan – bara att komma. Passar både styrelser och ledare. Frågor kan mailas i förväg till:

IdrottOnline Hemsida fortsättning

Torsdag 5 november Åmål 17:30-21:00. I denna utbildning får du djupare kunskap om hemsidan. Vi går bl.a. igenom design, domänhantering, inbäddad media, nyhetsbrev och Google Analytics. Du bör ha gått Hemsida –Grund innan eller ha motsvarande kunskaper.

HLR – Hjärt/ lungräddning

Torsdag 5 november 18:00 på brandstationen. Kursen innefattar Hjärt- lungräddning, hjärtstartare och brandsläckning med släckare och lämpar sig särskilt för aktivitetsledare. Kursledare: Daniel Haglund, Räddningstjänsten. Anmälan senast 30 oktober till Lena Edman, Kultur & Fritidskontoret, tel: 19068, e-post: . Max antal deltagare 15. (Blir det många anmälningar kan det bli ett extra tillfälle onsdag 4 november samma tid).

Tryggare styrelseuppdrag - så leder/utvecklar vi en ideell förening

Lördag 7 november 11:00-16:00 på Utvecklingscenter. Det här är en kurs för styrelser där man får möjlighet att ta tempen på sitt styrelsearbete, testa hur mycket man kan om sina stadgar, lära mer om föreningsdemokrati och föreningsutveckling, roller, förväntningar mm. Det är en fördel om man nyss
har läst och har med sin förenings stadgar när man kommer till kursen. Vi bjuder på en enkel lunch. Ledare: Sara Stigzelius, pedagog inom utbildningsledarskap med bred erfarenhet av föreningsliv och styrelsearbete. Anmälan senast 4 november till Linda Andersson, tel: 19259 eller

Vid frågor om utbildningsveckan i stort eller om de olika utbildningarna, vänligen kontakta Linda Andersson, folkhälsosamordnare, tel: 19259, e-post:   eller Lena Edman, Fritid- och Kulturkontoret, tel: 19068, e-post:

Välkomna att delta!