Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Telia informerar: Delar av kopparnätet i Dals-Eds kommun stängs ner 2017

Publicerad 2016-09-08

Telia Company logo

30 september 2017 genomför Telia Company en övergång från det traditionella kopparnätet i Dals-Eds kommun till tjänster baserade på mer framtidssäkra lösningar, främst via fiber- och mobilnät. Förändringen berör privat- och företagskunder hos såväl Telia som andra operatörer. Telefoni, bredband, tv och olika grossist- och företagstjänster påverkas.

Orsaken till övergången är att kopparnätet inte klarar att möta behoven vad avser kapacitet, stabilitet och driftsäkerhet när allt fler efterfrågar nya och avancerade digitala tjänster. Fiber- och mobilnät är därför redan idag de vanligaste infrastrukturerna för uppkoppling.

I Dals-Eds kommun berör övergången hushåll och företag anslutna till nedanstående stationer:

  • DALS-ED DALS BÖLE
  • DALS-ED FJÄLLA
  • DALS-ED HÅBOL
  • DALS-ED LOVISEHOLM
  • DALS-ED RÄVMARKEN
  • DALS-ED RÖLANDA
  • DALS-ED TÖFTEDAL
  • DALS-ED VÅNGSJÖ

Eftersom tjänster över fiber- och mobilnät erbjuds av en mängd olika aktörer är det den samlade marknaden som erbjuder alternativen till kopparnätet och alla berörda kommer att erbjudas en lösning via Telia eller någon annan operatör. I de fall en kund inte erbjuds en ny lösning av sin nuvarande operatör säkerställer Telia att kunden får möjlighet till information om de alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Detta sker via en operatörsneutral kundtjänst dit man kan vända sig för att få hjälp att hitta de alternativ som passar ens behov bäst.

Kundtjänsten har följande kontaktuppgifter:

Telefon: 010- 130 79 00
e-post info@telekomguiden.se
www.telekomguiden.se

Telia har också särskilda erbjudanden via mobilnätet för kunder som inte längre kan få tjänster via kopparnätet. Routern eller basenheten som ingår i dessa mobila tjänster är anpassade för att användas i hemmet och har kraftfulla inbyggda antenner som fångar upp även svaga mobilsignaler på ett effektivt sätt. Det gör att routern eller basenheten har mobiltäckning även när det inte går att använda en vanlig mobiltelefon. Vid behov finns också möjlighet att montera en yttre antenn på fastigheten.

Carl Johan Swanson
Director Public Affairs | Communication
Telia Sverige