Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Guideutbildning Gränslös Naturturism

Publicerad 2017-05-12

Inbjudan till ny guideutbildning Sydvästra Värmland, Dalsland och Östfold

Du är en person som har intresse för att guida besökare i gränsområdet mellan Sverige och Norge. Du kanske har arbetat som guide tidigare eller redan nu jobbar som guide, men känner behov av att fylla på med kunskaper eller är du intresserad av att börja guida. Att kursdeltagarna har olika erfarenheter är en styrka.

Du ska kunna deltaga i de planerade och obligatoriska kurstillfällena, studera utdelat kursmaterial mellan träffarna och genomföra en slutguidning. Att du kan tala engelska är en förutsättning och kunskaper i tyska är en merit.

Du får en helt ny guidekurs med inriktning på natur och kultur i Sydvästra Värmland, Dalsland och Östfold. I kursen ingår elva träffar under lördag-söndag i ca tio månader. I kursen varvas föreläsningar, studiebesök och praktiska moment. Basen för kursen är Utsikten Scandinavian School i Dals Ed, men i utbildningen ingår en mängd studiebesök på olika platser i området, vandring, paddling, utematlagning mm. Om du genomför hela kursen och blir godkänd
vid slutguidningen är du certifierad guide enligt SveGuides normer.

Du behöver inte betala något för kursen som är ett Interregprojekt (Gränslös Naturturism) där Dalsland Turist AB står som huvudman. Utbildningen är en testutbildning, och dina synpunkter på upplägg och innehåll är betydelsefulla. Däremot får du betala för boendet på hotell eller vandrarhem de nätter som du inte tillbringar i tält.

Ladda ner hela inbjudan med fullständig information som pdf här!