Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Kulturkollo sommaren 2017

Publicerad 2017-03-24

Kul i sommar

ÄR DU 11-16 ÅR OCH VILL HA KUL I SOMMAR?

 • HANTVERK X 2
 • CIRKUS X 3
 • DANS X 2
 • SKRIVA
 • POPKUST

Cirkus, dans, sång & musik, skrivande, hantverk och skapande – vad lockar dig?

På Fyrbodals Kulturkollo kan du ägna en hel vecka åt kreativa äventyr med nya kompisar. Dessutom i en härlig miljö. Precis som det ska vara på ett sommarlov. Förutom ledarna deltar även praktikanter på alla kollon.

ANMÄLAN

Anmäl dig via vår hemsida fyrbodal.se/kulturkollo. Alla kollon är med övernattning. Inga förkunskaper krävs. Varmt välkommen med din anmälan senast 21 april.

BESKED OM DELTAGANDE

Besked om du har kommit med skickas den 3 maj till mail- adressen du angett i din anmälan. Bekräfta att du vill vara med genom att betala in avgiften senast 20 maj. I annat fall går din plats direkt till annan sökande.
OBS! Vi lottar ut platserna, därför kan vi inte ta hänsyn till kompissök.

AVGIFT

Avgiften är 900 kronor för invånare i Fyrbodal. Ett undantag är cirkuskollot 19-22 juni (mån-tor) som kostar 700 kr respektive 1300 kr. I avgiften ingår mat, boende, aktiviteter med mera som hör kollot till. Avgiften inkluderar även försäkring under kollot och medlemsavgift i Vi Unga. I mån av plats tar vi in sökande utanför Fyrbodalområdet. Avgiften är då 1.500 kr.

Ungdomar från Vi Unga deltar under en kväll på alla kollon.

OM DU HAR FRÅGOR

Kontakta Marianna Andersson:

E-post marianna.andersson@fyrbodal.se
Telefon 0522-44 08 61
Telefontid Mån - Fre kl 15.30-16.30
Hemsida www.fyrbodal.se/kulturkollo

CIRKUSKOLLO • 11-14 år

Cirkuskollo

 • 19-22 juni (mån-tor) På landet mellan Ljungskile och Uddevalla
 • 26-30 juni (mån-fre) På landet mellan Ljungskile och Uddevalla
 • 3-7 juli (mån-fre) På landet mellan Ljungskile och Uddevalla

Vill du prova på eller lära dig mer om spännande cirkuskonster
som jonglering, tygakrobatik eller trapets? På cirkuskollot finns allt det här och mer därtill på det dagliga schemat. Som avslutning
blir det stor cirkusshow med deltagare och tränare.

Ledare

Johanna Abrahamsson, professionell cirkusartist och leg. sjukgymnast med kollegor.

Max 15 deltagare. Läs mer: www.cirkusexpressen.se

DANSKOLLO • 11-13 år / 14-16 år

Danskollo
 • 18-22 juni (sön-tor) Vänerparken, Vänersborg
 • 26-30 juni (mån-fre) Vänerparken, Vänersborg

Alla kroppar kan dansa! Här är kollot för dig som gillar dans och vill lära dig mer. På vårt danskollo arbetar vi med kroppen. Vi provar på flera dansstilar: jazz, modernt och street. Vi rör oss till olika rytmer och musik. Du får lära dig koreografier och utveckla ditt eget skapande. Fokus ligger på möjligheter, inte hinder, och alla bidrar med sina unika förutsättningar. Killar och tjejer, med eller utan fysiska funktionshinder, är varmt välkomna. Det blir många timmar dansträning, men vi passar också på att ha roliga fritidsaktiviteter på kvällarna. Kollot avslutas med en dansföreställning på stan. Då bjuder vi familjerna till Vänersborg för att se vad vi arbetat med under kollot.

Ledare

Danslärare från Danspoolen samt fritidspedagog från Vänersborgs kommun.

Vecka 25: 11-13 år. Vecka 26: 14-16 år. Max 20 deltagare/kollo.

HANTVERKSKOLLO • 11-13 år

 • 18-22 juni (sön-tor) Not Quite, Fengersfors, Åmål
 • 25-29 juni (sön-tor) Not Quite, Fengersfors, Åmål

Detta är kollot för dig som gillar att göra fina och roliga saker med dina händer! Vi skapar och har kul med olika material, såsom trä, tyg, lera och metall. Vi har tillgång till verkstäder som smedja, snickeri, textilsal och keramikverkstad. Genom samarbeten och egna projekt utvecklar vi vår uppfinningsrikedom och formkänsla. Vi lär oss massor om material och tekniker. Lägret avslutas med ett stort vernissage-kalas!

Ledare

Elin Guldåker, möbelsnickare och formgivare Mie Felth, konstnär med textil inriktning Miklós Fözö, smed och konstnär Olivia de Jong, mat- och fritidsansvarig

Max 16 deltagare. Läs mer: www.notquite.se

POPKUST • 12-14 år

 • 26-30 juni (mån-fre) Skaftö, Grundsund, Lysekil

Ett musikkollo för dig som vill spela, sjunga eller skapa egen musik, själv eller tillsammans med andra. Fem dagar fyllda av sång, musik och nya vänner med samma intressen – det får du på Popkust! Vi får även besök av en gästlärare från kulturskolan. Kollot avslutas med en konsert med alla deltagarna där nära och kära är varmt välkomna.

Ledare

Kerstin Karlsson, musikant och fritidsledare Lotta Henriksson, musikant och fritidsledare Olivia Nyman, trummis Tilda Wallin, praktikant

Max 20 deltagare.

SKRIVARKOLLO • 12-14 år

 • 2-6 juli (sön-tor) Skaftö, Grundsund, Lysekil

Hit ska du söka om du tycker om att skapa med ord! Genom kreativa övningar skapar du dina egna dikter och berättelser. Vi varvar lekar, skrivövningar och prat om böcker, och tar itu med både vilda poetiska experiment och klassiska sätt att skriva på. Hur skapar man levande karaktärer? Vad gör man om man fastnar i berättelsen? Kan man skriva vad som helst hur som helst? En av dagarna kommer en gästförfattare på besök. Kollot avslutas med en uppläsning för vänner och familj.

Ledare

Moa-Lina Olbers Croall, författare
Vilda Kvist, fritidsledare
Tilda Wallin, praktikant

Max 20 deltagare.

Besök Kulturkollos hemsida

Du kan ladda ner den här informationen som en snygg pdf här