Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Nya badbryggan levererad till godkänt badvatten!

Publicerad 2017-06-16

De nya badvattenproverna från den 14 juni vid badplatsen och campingen, visar att badvattnet återigen är tjänligt. Tekniska kontoret har tillsammans med miljökontoret varit ute runt sjön och inspekterat tillflöden till sjön utan att kunna hitta något som kan förorsaka problem med vattenkvaliteten.

Det finns heller inget som tyder på att det skulle ha förekommit några översvämningar i avlopp och det finns heller inte särskilt mycket änder runt badplatsen. Det är därför svårt att veta varför provsvar kan variera från en vecka till en annan. Möjligen kan det vara tillfälligheter i samband med provtagningen som påverkar men vi kommer förstås fortsätta bevaka problemet och uppmanar alla att hjälpas åt för att hålla vår sjö och stränder i gott skick.

Vi kan också med glädje konstatera att bryggleverantören idag påbörjat arbetet med att få badbryggan på plats innan midsommar med undantag av det nya hopptornet som dröjer någon vecka ytterligare. Tekniska kontoret kommer också under nästa vecka rensa upp på badplatsen så att det blir så badvänligt som möjligt.

Som vi skrivit om tidigare har det varit en olycklig fördröjning i åtgärderna av badplatsen men nu arbetar vi för att badplatsen ska vara klar så mycket som möjligt till midsommarhelgen då vi hoppas att badsäsongen tar fart på allvar!