Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Välkomna på informationsmöte i Bäckefors om hur man ansöker om lokala naturvårdsstöd (LONA)

Publicerad 2017-09-01

Dalslands Miljö- och Energiförbund
Till dig som arbetar med naturvårdande åtgärder i kommunala organisationen eller utför ideellt naturvårdsarbete i Bengtsfors, Dals-Eds, Färgelanda och Melleruds kommuner.

Genom åren har vi i Dalsland beviljats mycket pengar till statliga lokala naturvårdsprojekt, s.k. LONA-stöd, och dessa har vi genomfört. Dalslands miljö- och energikontor har ansvarat för rätt många LONA-projekt i nära samarbete med andra. Senaste exemplet är hemsidan och boken Natur i Dalsland. Lokala föreningar som arbetar ideellt med naturvård har varit aktiva i de flesta av våra avslutade LONA-projekt.

Detta informationsmöte ordnas eftersom flera har frågat hur man söker nya LONA-stöd. Mötet är både för kommunala förvaltningar och för ideella naturvårdsföreningar.

Var: Bäckegården vid torget i Bäckefors
När: Torsdag 21 september kl 15 – 16

Under mötet exemplifieras hur ett LONA-projekt går till, vad som ska vara med i en LONA-ansökan och vem som får ansöka. Och jag svarar på era eventuella frågor. Ansökningstiden är senast 1 december - varje år. Dalslands miljö- och energikontor (hette tidigare Dalslands miljökontor) har inte planerat någon ny LONA-ansökan men vi kan vid behov vara ”bollplank” eller liknande.

Ingen föranmälan krävs men du får gärna skicka ett svarsmail om du kommer eller inte. Sprid gärna inbjudan vidare till dem som du tror kan vara intresserade! Vi bjuder på frukt. Om någon vill prata mer ingående om ett projekt så kan vi göra det direkt efter mötet alternativt boka en ny tid.

Har du frågor redan nu, så kontakta mig via mejl renee.olsaker@dalsland.se eller 0530-939454.

Hjärtligt välkomna!
hälsar Renée Olsåker
miljöstrateg på Dalslands miljö- och energikontor