Hoppa till innehållet

Särskild satsning på sommarjobb i kommunerna

För att underlätta för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden gör regeringen nu en särskild satsning på sommarjobb. Satsningen riktar sig till de ungdomar som har avslutat årskurs nio och till de som avslutat årskurs ett och två på gymnasiet.

I Dals Ed innebär detta att kommunen nu kommer ha möjlighet att erbjuda fler ungdomar sommarjobb/feriepraktik inom äldreomsorgen, lokalvården och barnomsorgen under vecka 26-29 samt 30-33.

Vad kommer man att arbeta med?

Äldreomsorgen

Feriepraktikanterna får en inblick i hur det är att arbeta inom äldreomsorgen genom praktik på Hagalid. De kan välja vilka veckor de kan, vi har möjlighet att ta emot 3 st samtidigt på våra 3 avdelningar under veckorna 24-33.

De kan hjälpa till med det de kan och vill på avdelningen, som att väcka vårdtagarna på morgonen, lägga fram kläder och bädda sängen. Duka och servera frukost, lunch och kaffe och ta hand om disk. Prata med de boende, läsa högt, lösa korsord, ta en promenad eller gå på café, biblioteket eller till någon butik i centrum om de vill. De kan vistas i trädgården med dem och ta en fika.

För de boende brukar det vara trevligt att det kommer ungdomar som har lite mer tid att ägna sig åt dem. De får lämna egna förslag till om det är något de vill göra, t.ex. baka.

De kan hjälpa till att hänga upp tvätt, fylla på förråd eller damma någons rum. Det finns alltid något att göra.

Lokalvården

Man får gå tillsammans med lokalvårdare och hjälpa till med förekommande arbetsuppgifter. Mer inriktat på storstäd. Man kan få vara med i skolmiljö, förskola och kontorsmiljö mm. Inom vissa områden kan lunchdisk förekomma.

Barnomsorgen

Dina uppgifter blir att sysselsätta och leka tillsammans med barnen samt olika praktiska uppgifter som t.ex. städning, tvätt, disk m.m.

Ansök senast 2017-06-09!
 Sidan uppdaterades 2017-12-19