Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Dalsland kommer på besök 20-21 januari 2019

Publicerad 2018-10-18

Dalsland kommer på besök

Den 20-21 januari 2019 kommer Dalsland på besök genom två evenemang i Stockholm för att prata om utveckling och tillväxt i Dalsland, att vi arbetar tillsammans och når resultat. Genom ett nätverk av kommuner, organisationer och företag kommer en hemvändardag, ”Dalsland kommer på besök”, att arrangeras på Junibacken i Stockholm den 20 januari 2019.

Det finns en utbredd fördom både i och utanför Dalsland att det inte finns några jobb här, vilket är helt fel. Rekryteringsbehoven är mycket stora i alla olika branscher och yrken inom både privat och offentlig sektor men det framkommer inte i media och når inte heller våra potentiella hemvändare.

Vi bjuder därför in utflyttade dalslänningar in den 20 januari till en förmiddag på Junibacken med syfte att skapa intresse för att flytta tillbaka och/eller besöka Dalsland. En hemvändardag ska underlätta att ta steget.

Inbjudna besökare med familj får en minimässa i lättsam miljö där vi tillsammans visar upp Dalslands möjligheter gällande jobb, boende, skola, fritid och besöksnäring samtidigt som familjerna upplever Junibackens utställningar, teater och får åka en tur med Sagotåget. 

Dalslandsrepresentanterna fortsätter sedan med ytterligare ett event, ”Dalsland bjuder på frukost”, den 21 januari. Till frukosten bjuds riksdagsledamöter, ministrar, branschorganisationer, influensers och andra aktörer in för dialog och paneldebatt om ett Dalsland i tillväxt. Samtalen kommer att fokusera på allt positivt som finns och händer i Dalsland genom korta temaföredrag. Exempel på teman är kompetensförsörjning, tillgänglighet och kommunikationer, boende och strandskydd.

Under Stockholmsbesöket representeras Dalsland av eDIT – ett Dalsland i tillväxt, Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Åmåls kommuner, Dalslandsdelen av Vänersborgs kommun, Dalslands Turist AB, Dalslands Sparbank samt det Dalsländska näringslivet.

Vill du veta mer, kanske följa med på vår resa eller är hemvändare? Läs mer och anmäl dig här:
www.ettdalslanditillvaxt.se