Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Temastund digitalisering inför kommunfullmäktiges sammanträde onsdag 14 mars

Publicerad 2018-03-08

Gamla Real onsdag 14 mars 2018 18:00-18:30

Vad vill ni som kommuninvånare att det digitala ska hjälpa er med?

Den frågan är central för oss som arbetar inom kommunal verksamhet nu när tekniken utvecklas i sådan rasande fart. Digitaliseringsstrategen Anders Wockatz för ett samtal med dem som kommer.

En sak vi vet är att de allra flesta av er vill att vi som kommun ska erbjuda smarta digitala tjänster* till er kommuninvånare. Det rör allt som ni gör i livet som berör den kommunala förvaltningen av vår vackra och trevliga kommun. Det kan vara i alla era olika roller, som förälder, nära anhörig, nyinflyttad, ny i landet, husbyggare, företagare, arbetssökande m m. Det jobbar vi med inom ramen för vårt arbete mot ordning och reda (se artikel i Dalslänningen 23/2-18 Del 2 sid 43).

Men vad vill ni veta om kundernas** upplevda kvalité i våra välfärdstjänster inom exempelvis skola, vård, stöd, omsorg, infrastruktur? Vad vill ni vi ska fokusera på för teknik för att göra kvalitén ännu bättre, med en bra balans mot personlig integritet? Vad vill/tycker ni vi ska anamma för ny digital teknik? Tänk er även här som förälder, nära anhörig, nyinflyttad, ny i landet, husbyggare, företagare, arbetssökande m m.

Väl mött på ett samtal medan vi fikar!

(*För att få det att bli bra finns det två viktiga tjänster att komma igång med som kommuninvånare, om man har en smartphone. Det är “Mobilt Bank-ID” via din bank samt “Mina Meddelanden” via Skatteverket med exempelvis “Kivra” som app. Vill ni som kommer veta lite mer om det är det här ett ypperligt tillfälle.)

(**elev, vårdtagare, brukare, deltagare, kommuninvånare, bygglovssökare, tillståndssökande företag m m)