Hoppa till innehållet
Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet!

Alla Barn i Centrum (ABC) - Gruppträffar kring föräldraskap

Publicerad 2019-09-03

ABC-träffar
Illustration: Cecilia Torudd

För alla föräldrar och vårdnadshavare till barn i åldrarna 3-12 år erbjuder vi under hösten gruppträffar kring föräldraskap

De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna i föräldraskapet sätts på prov. Hur skapar vi harmoni kring matbordet? Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? En sak är säker. Ingen förälder är ensam om dessa funderingar.

Värdefulla timmar

ABC består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Träffarna pågår under ungefär en månad och varje möte tar ungefär två och en halv timme. Två månader efter sista träffen har man en återträff. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp består av max 10 deltagare. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenhet och forskning. Lärdomar och insikter har vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna.

Under träffarna ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

Höstens datum är uppdelade i två grupper där en grupp träffas dagtid och en annan kvällstid. Det är viktigt att närvara på alla träffar för att kunna ta del av de fyra olika teman som ABC är uppbyggt på. Träffarna genomförs på Familjecentralen Piggelin i Ed, Edsgärdet.

Det är kostnadsfritt att delta i ABC och material och fika likaså. 

Mer information

Kurstillfällen under hösten 2019

Grupp 1 

Ledare: Elenor Olsson och Jennika Larsson

Datum: 7 oktober, 21 oktober, 4 november och 18 november (samt återträff 20 januari 2020)

Tid: 16:30-19:00

Anmälan senast: 27 sept

Grupp 2: 

Ledare: Christina Pettersson och Anette Netskar

Datum: 21 oktober, 11 november, 25 november och 9 december (samt återträff 10 februari 2020)

Tid: 9:00-11:30

Anmälan senast: 14 oktober

Först till kvarn gäller….

Du kan anmäla dig via telefon eller mail till någon av kursledarna, eller digitalt via det här formuläret