Hoppa till innehållet
Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet!

Dals-Ed blir pilotkommun för Rekryteringsguiden – företagens hjälp att hitta medarbetare

Publicerad 2019-03-14

Rekrytering

Många företag upplever att det är utmanande att hitta nya medarbetare på dagens arbetsmarknad. Det finns många vägar att gå för att rekrytera och Rekryteringsguiden hjälper arbetsgivare att se över alternativen.

”Dals-Ed tänker nytt och samarbetar för att gynna det lokala näringslivet och skapa tillväxt. Genom att satsa digitalt hoppas man kunna förstärka företagarna möjligheter inom kompetensförsörjning. Denna pilot skapar ytterligare en kontaktyta för att hitta arbetskraft”, säger Arbetsförmedlingens företagsrådgivare Alisia Johansson.

Rekryteringsguiden väger in kriterier som arbetsmarknadsprognosen, geografiskt placering och kunskapskrav för att sedan föreslå den lämpligaste rekryteringstjänst som Arbetsförmedlingen kan erbjuda. Förslag kan vara att publicera en annons, eller att söka i kandidatbanken.
Att vara ute i god tid när det är dags att rekrytera ökar chanserna att hitta en kvalificerad kandidat som kan ta jobbet.

Rekryteringsguiden lanserades på arbetsförmedlingen.se under hösten 2018 och har nu användas av över 6000 personer. Den har tagits fram i samarbete med arbetsgivare, via idégenerering och testning.

Under våren kommer vi tillsammans med Arbetsförmedlingen att bjuda in arbetsgivare på ett lunchmöte tillsammans med övriga Dalslandskommuner, där det finns möjligheter att testa Rekryteringsguiden och diskutera kompetensförsörjning med Arbetsförmedlingens företagsrådgivare. Inbjudan skickas ut när datum är klart.

”Vi är glada över att Dals-Eds kommun vill vara testpilot för Rekryteringsguiden. Detta är ett första test på att bädda in tjänster på kommunens hemsida. Dals-Ed finns också med i planerna för ännu en tjänst vi ska testa. Tjänsten ska göra det enklare för småföretag att visa kompetenser de behöver och tillsammans med andra företag (inom en bransch eller med samma behov) kunna starta och utveckla rekryteringsutbildningar i samverkan med Arbetsförmedlingen för att råda bot på bristen”, säger Petter Schaffer, Arbetsförmedlingens produktansvarig för rekryteringsstrategier.

Du hittar Rekryteringsguiden på Dals-Eds kommuns hemsida under Arbete och Näringsliv eller klicka här. Det är kostnadsfritt att använda Rekryteringsguiden, och du kan hitta kandidater inom alla yrken och utbildningsnivåer.

För mer information:
Annette Palmqvist, Näringslivsstrateg, Dals-Eds kommun
E-post : annette.palmqvist@dalsed.se
Tel: 0534-190 45