Hoppa till innehållet
Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet!

Dals-Eds kommun gratulerar Samverkande sjukvård till GötaPriset 2019!

Publicerad 2019-11-14

Västra Götalandsregionens Samverkande sjukvård tilldelas GötaPriset 2019
SKL:s vd Staffan Isling delar ut GötaPriset till Lena Olsson och Maria Klingberg, VGR

GötaPriset 2019 tilldelas Västra Götalandsregionens Samverkande sjukvård för arbetet med ”Snabbare och närmare vård genom samverkan och ny teknik”. Genom att tänka nytt och innovativt har man fått bort stuprören i organisationen, och därmed kunnat erbjuda en snabbare och närmare vård för invånarna i Fyrbodal.

GötaPriset delas ut till bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter. Vinnaren har valts ut bland totalt 383 insända bidrag.

Juryns motivering lyder:

GötaPriset 2019 tilldelas Västra Götalandsregionens Samverkande sjukvård för arbetet med ”Snabbare och närmare vård genom samverkan och ny teknik”.

Åtta minuter går ofta fort. Men inte när man väntar på ambulansen. Åtta minuter kan vara skillnaden mellan liv och död.

Genom att tänka nytt och innovativt har man fått bort stuprören. I stället ser man alla vårdresurser, oavsett organisationstillhörighet, som en samlad gemensam resurs som finns där för invånarnas bästa.

Med teknikens hjälp, och med samverkan mellan SOS Alarm och kommunens sjuksköterskor, kan man via en app se var närmaste kommunsjuksköterska finns och även ge navigationshjälp. Resultatet blir en snabbare och närmare vård för invånarna i Fyrbodal.

Juryn för GötaPriset 2019 består av:

Per-Arne Andersson, direktör Sveriges Kommuner och Landsting, Anders Danielsson, landshövding Länsstyrelsen i Västra Götaland, Mats Deleryd, vd SIQ, Henrik Edman, direktör Kvalitetsmässan, Eva Hessman, stadsdirektör Göteborgs Stad, och Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götalandsregionen.

GötaPriset delas ut vartannat år i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg. Priset är 100 000 kr och glasskulpturen Göta, designad av glaskonstnären Kjell Engman.

Läs mer om utmärkelsen på kvalitetsmassan.se.

Kvalitetsmässan pågår den 12–14 november 2019 på Svenska Mässan i Göteborg. Kvalitetsmässan arrangeras vartannat år och är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling.

Kvalitetsmässans syfte är att stimulera utvecklingen av Sveriges offentliga verksamheter och det svenska samhället i riktning mot ökad kvalitet och effektivitet. Genom att uppmärksamma förebilder och goda exempel, presentera väl arrangerade seminarier, intressanta talare och aktuella ämnesområden, ska Kvalitetsmässan vara den viktigaste mötesplatsen för alla som arbetar inom offentligt finansierade verksamheter. Läs mer på www.kvalitetsmassan.se

Samverkande sjukvård är en samverkansform mellan kommunala och regionala sjukvården i norra och mellersta Bohuslän och Dalsland.