Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Välkommen att delta i sommarprogrammet 2019

Publicerad 2019-04-15

Dals-Eds kommun har fått besked om att det kommer statsbidrag för gratis sommarlovsaktiviteter för barn 6-15 år även i år. Därför vill vi ge alla föreningar möjlighet att få med aktiviteter i vårt sommarlovsprogram.

Man kan vara med i programmet oavsett om aktiviteten är gratis eller ej, men det är bara de aktiviteter som är gratis för barnen att delta i som kan få del av statsbidraget.

Om ni vill vara med i programmet med någon aktivitet eller vill ansöka om medel för någon aktivitet behöver vi besked senast 15 maj till Lena Edman via e-post lena.edman@utb.dalsed.se ​ eller telefon 0534-19068.

Det finns vissa kriterier för att ta del av statsbidraget. Aktiviteterna ska...

  • ...vara för barn 6-15 år. Man kan avgränsa åldern inom detta spann om det finns skäl för det. Det kan handla om att man inte har kapacitet att ge plats åt alla eller säkerhetsskäl t.ex. Trevligast är förstås om alla är välkomna.
  • ...vara gratis att delta i.
  • ...ge stimulans och personlig utveckling.
  • ...stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration, motverka segregation och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

Från kommunens sida kommer vi att satsa på sommarlovsvagnen vid centrala badplatsen vilket blev en succé förra året. Om vi får ihop sommarlovspraktikanter kommer den att vara på plats v. 26-31 varje vardag ca 10:00-15:00.

Vilka andra aktiviteter det blir kommer att växa fram under april/maj. Har ni tankar och idéer får ni gärna höra av er.

Hälsningar arbetsgruppen för sommarlovsaktiviteter
Lena Edman, Morgan Funevall, Linda Blomgren, Anna Johansson, Jenny Andersson