Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Håll avstånd och handla på hemmaplan

Publicerad 2020-11-06

Tommy Nerstrand och Malin Källen
Tommy Nerstrand och Malin Källén

Med anledning av det nya skärpta läget kring spridningsrisken av covid-19 och hur våra lokala handlare och restauranger hanterar läget vill vi informera om följande:

Efter att vi varit i kontakt med en del butiker så kan vi konstatera att alla har smarta och kloka lösningar på hur vi kan fortsätta handla lokalt i Dals-Ed. I stort sett alla har handsprit i butikerna, vanligtvis i entrén eller vid kassorna. Livsmedelsbutikerna har det även vid t.ex. salladsbarer och på fler ställen. Kortterminaler spritas med jämna mellanrum osv...

Vidare finns avståndsmarkeringar på golven, plexiglasskydd vid kassorna, olika leveranslösningar och vissa butiker har även en plan för att maximera antal personer i sin butiksyta för att begränsa smittspridningen.

Alla våra handlare i Dals-Ed är i detta läge mycket kreativa för att vi som konsumenter ska kunna handla så säkert och tryggt som det bara går.

Trots Corona-tider så tror vi att jultomten är på gång även i år!
Därför vill vi uppmana att börja julhandla redan nu för att “dra ut på” kommande julhandel och därmed minska trängsel och smittorisk i våra butiker.

HÅLL AVSTÅND - HÅLL KONTAKTEN - HÅLL I OCH HÅLL UT!

Tommy Nerstrand, Dals-Eds kommun, tillsammans med Malin Källén, Malins Garderob