Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Vinnare av folkhälsopriset 2020

Publicerad 2020-12-11

Folkhälsopriset delas varje år ut till någon som under året har gjort goda insatser för att förbättra folkhälsan i Dals-Eds kommun. Det kan handla om aktiviteter rutinändringar, opinionsbildning eller att man på annat sätt har bidragit till att förbättra folkhälsan i kommunen.

Nicklas Odh utsågs till 2020 års mottagare av folkhälsopriset för sitt engagemang med "Timmertjärnskaffet". Varje lördag och söndag finns Nicklas i vindskyddet vid Timmertjärn där han gör upp en brasa och bjuder på kaffe. På detta sätt har Nicklas skapat en trivsam mötesplats som lockar folk från bostadsområdena i anslutning till Timmertjärn.

Nicklas nomineras av Eva Hallberg som tillsammans med ett tjugotal andra är stammisar vid Timmertjärnskaffet där man har kunnat umgås på ett säkert sätt under pandemin.

Folkhälsorådet tycker att Nicklas insats på ett bra sätt visar att det går att göra stor skillnad för många med små medel och lite initiativförmåga.

Med hänsyn till Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer kommer priset att delas ut formellt när det finns möjlighet att samlas i större utsträckning.