Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Kan du tänka dig att sälja eller upplåta mark?

Publicerad 2021-03-18

Dals-Ed från ovan

Vi kan konstatera att vi lever och verkar i en naturskön kommun med massor av skogar och sjöar. En fantastisk resurs med extremt viktiga värden som vi tänker vårda inför framtida generationer. Våra barn och barnbarn ska också kunna vandra i skog och mark, fiska i näst intill orörda sjöar och helt enkelt kunna njuta av naturen som finns i Dals-Ed.

Att vi kan bygga och bo nära naturen är också viktigt för oss i Dals-Ed! Likaså att vi vill satsa på besöksnäringen inom ett hållbart perspektiv.

Vi försöker nu bilda oss en uppfattning om vilka markägare inom Dals-Eds kommun som kan tänkas upplåta mark

Ibland får vi in förfrågningar både från både lokala entreprenörer eller mera långväga som vill satsa på att etablera sig i Dals-Ed. Ofta inom just besöksnäringen. När vi får frågan om det finns mark att köpa (eller arrendera) så har vi oftast inga andra förslag än de LIS-områden* som finns i nuläget men den helt avgörande frågan är om marken går att upplåta?

Nära till sjö och strand

Den här förfrågan gäller även ni som har markområden utanför de s.k. LIS-områdena. Ofta är det inga stora områden som efterfrågas, kanske 4000-5000 m2 d.v.s. som tre till fyra villatomter i storlek?! De attraktivaste och mest efterfrågade områdena är också nästan alltid “strandnära” med direkt närhet till vatten. Ett annat önskemål är att det finns bilväg till platsen. Närhet till ström är ett plus men inget måste. Idag finns också moderna, ekologiska alternativ för toaletter och avlopp.

Tycker Du det här låter intressant? Hör av dig till oss!

Bästa Hälsningar 

Tommy Nerstrand
Näringslivsutvecklare
Tel. 0534-19045
tommy.nerstrand@dalsed.se                                                                         

(* LIS = Landsbygdsutveckling i strandnära lägen)