Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Marie är årets lärare i Dals-Ed

Publicerad 2021-10-25

Marie Andersson och klass 9A
Marie Andersson med sin klass 9A, närmast syns Elin Karlsson och Vera Gillberg.

Stort grattis till vår duktiga lärare Marie Andersson som blivit utsedd till “Årets lärare” i Dals-Eds kommun. Marie har även möjlighet att bli utsedd till “Årets lärare” under Lärargalan.

Årets lärare inom varje kommun 2021 har utsetts efter att 45 000 elever har nominerat sina favoritlärare. Årets lärare inom varje kommun är finalister till Årets lärare 2021 som presenteras i tv 10 november där programledaren Mark Levengood åker runt för att överraska de vinnande lärarna på deras skolor.

Elevernas motivering till Marie lyder “En skicklig lärare som verkligen gillar sitt ämne och får oss att vilja lära mera.”

Marie arbetar som lärare i religion och idrott samt är förstelärare på Hagaskolan. Hon är glad och rörd över utmärkelsen:

Det känns jätteroligt och hedrande att någon elev har tagit sig tid att nominera mig. Nomineringen var också väldigt fin, jag tycker att den beskriver mitt mål med undervisningen. Jag vill få eleverna att vilja lära sig mer säger Marie.

Marie berättar vidare att hon tycker att det är kul att undervisa och att hon tycker mycket om sina elever där hon upplever att det handlar om att se varje elev men också att våga bjuda på sig själv inför eleverna. Hon tror och hoppas att detta återspeglar sig i undervisningen.

Rektor Maria Engström är stolt över att ha Marie som lärare på Hagaskolan och att hon har fått denna utmärkelse:  

Det var en välförtjänt utmärkelse. Marie är en duktig pedagog, hon är bra på att undervisa på ett sätt som skapar intresse, engagemang och motivation hos eleverna. Jag tror att det bland annat beror på att hon brinner för undervisning, sina ämnen och att hon bygger relationer med eleverna säger Maria.

Dessutom tycker Maria att det är fantastiskt att elever lägger tid och engagemang på att uppmärksamma lärare och undervisning på detta sätt, det betyder mycket. 

FOKUS-förvaltningen och Dals-Eds kommun gratulerar Marie till utmärkelsen och önskar henne lycka till på Lärargalan!

Marie Andersson och Maria Engström
Marie Andersson tillsammans med rektor Maria Engström