Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Om den aktuella coronastiuationen i Dals-Eds kommun - vecka 15

Publicerad 2021-04-16

Coronavirus - DEK

Regionens statistik visar för den senaste veckan en nedgång i antal smittade fall i kommunen, från 22 fall till 8 fall. Totalt har 274 personer bekräftats med covid-19 smitta under pandemin. Smittspridningen är dock fortsatt stor i regionen och nationellt med ett högt tryck på sjukvården så vi behöver fortsatt jobba på för att hålla i efterlevnaden av restriktionerna. Skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 gäller fortsatt. De innebär att alla i samhället har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning.

Vaccinationerna löper på och för Dals-Eds kommun har 29,9% av befolkningen i kommunen fått sin första dos av vaccinet till och med vecka 14 enligt Folkhälsomyndighetens statistik.

För Hagaskolan där situationen stabiliserats gäller partiell fjärrundervisning även under vecka 16. Detta innebär att åk 7-8 har delvis fjärrundervisning medan övriga årskurser har närundervisning. Elever och vårdnadshavare uppmanas att läsa mer information på Vklass.

Biblioteket håller fortsatt stängt en vecka till och likaså våra idrottshallar för individer födda 2001 och tidigare men vi har en förhoppning om att med fortsatt nedgång i smittspridning, åter kunna öppna verksamheterna under v. 17.