Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Så här lyckas du med ägarskiftet i ditt företag!

Publicerad 2021-03-09

Funderar du på vad du ska göra för att överlåta eller sälja verksamheten? Eller är du anställd och vill veta mer om hur medarbetare kan ta över en befintlig verksamhet? Ungefär 25 % procent av alla företag i Dalsland har ägare som är över 64 år. Dalslands näringsliv står inför en stor generationsväxling. Lyckade ägar- och generationsskiften är avgörande för både företag och anställda samt för företagsklimatet och välfärden i Dalsland. Det finns hjälp att få!

Det finns hjälp att få

Kommunerna i Dalsland har stort fokus på ägarskifte och erbjuder information, rådgivning och coachning i samverkan med olika experter från exempelvis Företagarna, Svenskt Näringsliv, Almi Väst och Coompanion Fyrbodal. Vi har tillsammans bland annat erbjudit dalsländska företag seminarier, rådgivning samt fördjupningskurser.

PK Data som utvecklar mjukvara i Högsäter är ett av företagen som deltog i Almis ägarskiftesprogram. Delägaren Kenneth Olsson närmar sig pensionen och planerar att stiga åt sidan och överlåta bolaget till sin son som han startade bolaget med för 25 år sedan. För Kenneth var det många frågetecken som försvann tack vare rådgivning och experter. 

Programmet kom helt rätt i tiden för oss för jag hade funderat mycket hur det skulle gå till att lämna företaget. Samtidigt är det svårt att släppa allt som man vart med och byggt upp och kämpat med i så många år. Programmet var mycket nyttigt för oss och jag rekommenderar alla som är på väg att göra ägarskiften att delta. Det är många aha-upplevelser på vägen och vi har fått insikter som vi har nytta av nu i vårt ägarskifte, säger Kenneth Olsson. 

Webbinarium med Företagarna, Almi Väst och Coompanion Fyrbodal

Många ägare väntar in i det längsta med att bestämma sig vad som ska hända med deras företag den dagen det blir dags att sluta. Funderar du på vad du ska göra för att överlåta eller sälja verksamheten? Eller är du anställd och vill veta mer om hur medarbetare kan ta över en befintlig verksamhet?

Du kommer på webbinariet få en bild av läget på företagsmarknaden och vilka olika alternativ som finns vid ett ägarskifte. Du får också veta vilka möjligheter till utbildning och processledning som Coompanion Fyrbodal och Almi Väst kan ge företagare och medarbetare för att bli bättre rustade i samband med ett ägarskifte. 

Två chanser! Välj en dag och tid som passar dig!

  • 23 mars klockan 12.00-13.00
  • 25 mars klockan 08.00-09.00

 

Innehåll i programmet

  • Företagarnas regionchef berättar om läget på företagsmarknaden idag i Västra Götaland.
  • Alternativ som finns vid ägarskifte och hur medarbetarövertagande vara ett alternativ till extern försäljning.
  • Möjligheter till stöd, utbildning och coaching som kan erbjudas via Almi Väst och Coompanion Fyrbodal.
  • Avrundning med diskussion och frågestund

 

Föredragshållare

  • Mikael Erlandsson, regionchef Företagarna Västra Götaland
  • Carin Ramneskär, rådgivare Almi Företagspartner Väst
  • Karina Lindgren, rådgivare Coompanion Fyrbodal

Anmäl dig här

Anmälan gör du via anmälningsformulär som du hittar via den här länken

Har du frågor?

Du kan alltid ta kontakt med vår näringslivsutvecklare Tommy Nerstrand, tel. 0534-19045tommy.nerstrand@dalsed.se

 

Varmt välkomna!