Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Aktiviteter inför valet i Dals-Ed

Publicerad 2022-08-17
Val 2022

Information inför röstning i valet 2022, valtidning för unga och sensommarfest med presentation av de lokala politiska partierna i Dals-Ed är några av aktiviteterna inför valet 2022.

Söndagen den 11 september 2022 är det allmänna val, det vill säga val till riksdagen, val till kommunfullmäktige (i Dals-Eds kommun) och val till landstings-/regionfullmäktige (d.v.s. fullmäktige i Västra Götalandsregionen). Valdagen är den 11 september men från och med den 24 augusti har du möjlighet att förtidsrösta. Här kan du läsa mer om vad som gäller inför valen.

Sedan valet 2006 har Dals-Eds kommun sammanställt en valtidning, riktad till förstagångsväljare, för att informera om hur det går till att rösta och vad de lokala politiska partierna tycker i olika frågor. De frågor som partierna får svara på gäller områdena: Barnomsorg/skola, Arbete, Föreningsliv/Fritid, Infrastruktur, Äldreomsorg/Sjukvård, Miljö och Integration.

Årets upplaga av valtidningen I valet och kvalet, finns att ta del av här!

Årets valdebatt äger rum den 19 augusti klockan 17:00 i samband med PRO:s sensommarfest vid båthamnen. Vid det här tillfället presenteras och utfrågas de lokala politiska partierna utifrån ett antal frågeställningar, allmänheten är välkommen.