Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Dals-Ed …that Hometown feeling

Publicerad 2022-04-26
Dals-Ed ...that Hometown feeling

Evenemang! Visst låter det fantastiskt att vi efter nästan två år av olika former av restriktioner kan börja planera för att återigen kunna genomföra olika former av evenemang i stort som smått. För oss i Dals-Ed så är det kanske extra viktigt eftersom vi har en lång tradition av att i hela kommunen och under alla årstider samla oss både som arrangörer och som besökare till stora evenemang. Den här traditionen av att genomföra evenemang som kräver samarbete mellan människor, företag och föreningar, är en viktig del av vår identitet i Dals-Ed. Evenemangen ökar attraktiviteten, bidrar till handel och affärer samt ger den där goa känslan av samhörighet och samverkan. Kommunstyrelsen har därför beslutat att det ska vara inriktningen för marknadsföringen av hela platsen Dals-Ed - that Hometown feeling.

Det fina med evenemang är att det har så många olika mervärden och att det kräver samarbete mellan människor, företag och föreningar. Den andan av samarbete har vi varit särskilt bra på att odla i Dals-Ed och det är just därför som kommunstyrelsen vill utgå från den där goa känslan som evenemang skapar och att Dals-Ed för många är Hometown, en plats man återvänder hem till, inte minst i samband med våra stora evenemang. That Hometown feeling skapar vi tillsammans. Anspråkslöst men med stort hjärta. Lite lantligt och rustikt. Alltid nära naturen och sjöarna.

För att vi tillsammans ska kunna hjälpas åt att fortsätta utveckla vår Hometown och den där goa känslan, har vi sammanställt ett kommunikations- och marknadsföringsmaterial som vi alla kan använda utifrån olika områden. För besöksnäringen och näringslivet, för fritid- och föreningslivet, för den som vill flytta hit. Vi har också valt att som ett område lyfta fram kulturen och historien som stöd för att beskriva platsen Dals-Ed. Det här materialet som vi samlat HÄR är en utgångspunkt som vi fortsätter att utveckla tillsammans efterhand och vi tar gärna emot förslag som kompletterar vår gemensamma bild av Dals-Ed.

Evenemangen som vi betraktar som en samlande kraft för platsen Dals-Ed, har vi också försökt göra tydligare genom att på den HÄR sidan, lyfta dels evenemangskalendern och dels översikten av de planerade evenemangen under året. Evenemangskalendern på hemsidan används för att marknadsföra evenemang på både hemsidan och Facebook. Använd länken till formuläret för att anmäla ditt evenemang, så hamnar det i vår evenemangskalender. Tre dagar innan evenemanget äger rum, hamnar det också på kommunens Facebooksida.

På evenemangssidan finns också en översikt över årets större planerade evenemang. Översikten är tänkt som en hjälp för planering. Kanske vill du undvika kollisioner, kanske kan det finnas en vinst med att samordna ditt evenemang med andras för att skapa mervärde.

Vår ambition är att vi med detta kan hjälpas åt ännu mer med att marknadsföra och samordna evenemang och att på det sättet dra nytta av varandra och tillsammans hjälpas åt att fortsätta utveckla vår Hometown och Den där goa känslan.

Dals-Ed ...den där goa känslan