Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Filmfestival på Dal 2022 ställs in

Publicerad 2022-01-14
Filmfestival på Dal 2022 ställs in

Styrelsen för Filmföreningen på Dal beslutade igår att ställa in årets upplaga av Filmfestival på Dal pga den ökade smittspridningen och tillgången på nya filmer.

I går kväll hade styrelsen ett digitalt möte där första punkten på dagordningen handlade om hur coronapandemin påverkar filmfestivalen.

– Vi pratade om hur smittspridning, nya restriktioner och inställda filmpremiärer påverkar filmfestivalen. Alla biografer berättade från sina verksamheter hur de ser på att deltaga i festivalen 2022. Ganska snart stod det klart att alla var överens om att det bästa är att ställa in festivalen. Osäkerheten är stor kring antalet besökare, hur vi kan skapa ett så säkert evenemang som möjligt och hur tillgången på nya filmer ser ut i mars. Alla tycker att detta är ett tråkigt beslut att ta. Men i nuläget ser vi ingen annan möjlighet säger Mikael Blom, ordförande i Filmföreningen på Dal.  

– Filmfestivalen är en folkfest. För ett lågt pris kan man se film i 10 dagar. Att åka runt mellan biograferna, delta i kringarrangemang, fika och prata film med andra filmintresserade hör till festivalen. Det är inte heller lämpligt i år. Skulle vi ha genomfört festivalen hade det blivit en ”light-variant” vilken ingen tycker känns rätt fortsätter Mikael Blom.

Vi ser fram emot en ny festival 2023. Filmföreningen på Dal håller sitt årsmöte den 26 april 19.00 i Åmål. Då kommer vi också att diskutera hur vi kan få Filmfestivalen att växa och utvecklas. Vi hälsar alla välkomna dit. Om pandemin inte tillåter ett fysiskt möte kommer mötet att hållas digitalt. Kallelse kommer att finnas på www.filmfestivalpadal.se senare i vår.

För mer information kontaktar ni:

Mikael Blom
Ordförande i Filmföreningen på Dal
0734-33 77 22