Observera att du befinner dig i nyhetsarkivet, och att denna nyhet kan vara inaktuell!

Inbjudan till Anhörigcafé demenssjukdom på Gamla Real

Publicerad 2023-03-02
Leverört

Känner du eller vårdar du någon som har demenssjukdom? Misstänker du att en närstående kan ha demenssjukdom eller vill du bara öka din kunskap om demens?

Under våren arrangeras fyra tillfällen med anhörigcafé på Gamla Realskolan i Ed. Dessa inleds med en informationsstund med olika teman. Sedan bjuder vi på fika och ger möjlighet att ställa frågor och samtala. Samtliga tillfällen kl 17:00-18:30. Ingen anmälan krävs och det kostar inget.

 • 13 mars - Söka hjälp från vårdcentralen

  Carina Johansson, demenssjuksköterska från Närhälsan i Ed berättar lite om demens och vad som händer när man söker hjälp på vårdcentralen vid misstanke om demens.

 • 27 mars - Söka hjälp från biståndsenheten

  Lena Magnusson och Sofia Höög, biståndshandläggare i Dals-Eds kommun, berättar om vilka olika typer av stöd som finns, hur man ansöker om dessa och vad det kostar.

 • 24 april - Särskilt boende

  Åsa Sandblom och Sarah Eriksson från äldreomsorgen i Dals-Eds kommun berättar om särskilt boende, hur man ansöker om det samt om personcentrerad vård/omsorg och nationell värdegrund för äldreomsorgen.

 • 15 maj - Ta hand om dig själv som anhörig

  Detta tema handlar om vikten av att ta hand om sig själv när man som anhörig vårdar en närstående med demens eller andra svåra sjukdomstillstånd.