Hoppa till innehållet

Norra Dalslands familjerätts- och familjehemsenhet

Logga familjerätt familjehem

Norra Dalslands familjerätts- och familjehemsenhet är placerad i Åmål och servar Åmåls, Bengtsfors, Melleruds och Dals Eds kommuner. Här jobbar sex socialsekreterare; två stycken med familjerätt och fyra med familjehem.

De två som jobbar med familjerätt är Simone Geerts och Susanne Johansson. Exempel på familjerättsliga arbetsuppgifter är vårdnads- , boende- och umgängesutredningar, adoptionsärenden och samarbetssamtal. Samarbetssamtal är samtal som erbjuds separerade föräldrar i syfte att nå samförståndslösningar kring gemensamma barn, t ex var barnet ska bo eller hur umgänget ska se ut. Föräldrarna har möjlighet att skriva ett juridiskt bindande avtal kring vad de kommit överens om, om de så önskar.

De fyra familjehemssekreterarna är Irene Ottosson, Sandra Bokhult, Margaretha Edholm och Dan-Inge Johansson. De har som uppgift att tillhandahålla familjehem och kontaktfamiljer åt de berörda kommunerna.

Som familjehem har man som uppgift att ta emot ett barn eller en ungdom i sitt eget hem för stadigvarande boende.

Som kontaktfamilj tar man emot ett barn mer sällan, kanske ett eller ett par veckoslut per månad. De familjehem som får uppdrag via den nya enheten erbjuds utbildning och regelbunden handledning.

Familjehemssekreterarna är intresserade av att få kontakt med familjer som tycker att det låter spännande att bli kontaktfamilj eller familjehem, så ring dem gärna för att få mer information.

Kontakt

Familjehemssekreterare

Anette Torstensson
Telefon 0532-174 58
E-post

Irene Ottosson
Telefon 0532-174 52
E-post

Dan-Inge Johansson
Telefon 0532- 171 25
E-post

Familjerättssekreterare

Telefontid måndag, onsdag, torsdag och fredag kl 8:30-9:30

Simone Geerts
Telefon 0532-174 46
E-post

Måns Wahlberg
Telefon 0532-7774 58
E-postSidan uppdaterades 2018-06-27
Glöm inte att kryssa i rutan ovan innan du klickar på "Skicka" (skydd mot spamrobotar)