Starta företag

Funderar du över att starta företag? Det är många saker som ska falla på plats, och då kan det vara bra att vara så förberedd som möjligt. På näringslivskontoret kan vi hjälpa dig till rätt aktör, om vi inte kan svara på dina frågor direkt. Ring tfn: 0534-190 45 för mer information.

Vi samverkar med flera regionala aktörer som hjälper till med information och rådgivning för olika faser i företagandet. Här är några av dem:

Logotyp med texten NyföretagarCentrum Väst

Rådgivning

Rådgivningen på NyföretagarCentrum är kostnadsfri, personlig och konfidentiell.

Rådgivningen genomförs av diplomerade rådgivare som själva är egna företagare.  Du kan gå på en eller flera rådgivningar och du driver processen i din takt. Läs mer här
Telefon för rådgivning : 0707-352568.

Informationsträffar

Under året arrangerar vi löpande informationsträffar (oftast som ett kvällsmöte kl. 18- till ca kl. 21). Datum publiceras fortlöpande på hemsidan. Under en sådan träff går vi igenom allmän information om hur du kan starta eget företag, vad du ska tänka på och vad vi kan hjälpa till med. Du får möjlighet att ställa frågor.

Logotyp med texten Coompanion Väst

Coompanion Fyrbodal är experter på kooperativt företagande. De kan hjälpa er att analysera lokala behov och marknader, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra företag.

Har ni kommit igång med er verksamhet, är ni i uppstartsfasen och märker att det dyker upp nya frågor och behov? Coompanion kan hjälpa till att utveckla företaget. Vi arbetar också med företagsutveckling för etablerade företag och samarbetar i nätverk med andra aktörer för lokal och regional näringslivsutveckling. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning i uppstartsfasen upp till 8-10 timmar, sedan behovsprövat vilket ger förmånliga priser.
Tfn: 0705-92 90 95

Här är fler källor till kunskap när du vill starta företag:

Bokföringsnämnden

Bokföringsnämnden (BFN) är ett statligt expertorgan med uppgift att utveckla god redovisningssed. Nämnden ger ut regler och informationsmaterial om bokföringslagen och årsredovisningslagen.
Läs mer här

Bolagsverket

Bolagsverket registrerar företag och ändringar samt tar emot årsredovisningar. Här kan du även köpa och söka företagsfakta från deras register.
Läs mer här

Drivhuset

Drivhuset i Trollhättan hjälper studenter på Högskolan Väst att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer genom vägledning och utbildning.
Läs mer här

IUC

IUC Väst är ett företagsnätverk som jobbar för den tillverkande industrin i Fyrbodal. Genom deras samarbetspartners kan de erbjuda kompetens inom såväl traditionella som nya områden och verka för en större samverkan mellan företag i regionen.
Läs mer här

Skatteverket

Skatteverket är förvaltningsmyndighet för beskattning, fastighetstaxering, folkbokföring och registrering av bouppteckningar. De tar emot och granskar deklarationer och hanterar andra skatteärenden åt medborgare och företag.
Läs mer här

Verksamt

Samlad service från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag.
Läs mer här

Sidan uppdaterades 27 september 2023