Eds marknad

Vår och höst är det marknad i Ed och då är det folkfest. Trafiken genom centrum stängs av och hela samhället fylls med köpsugna människor. Hit kommer hundratals knallar från hela Sverige och tusentals besökare.

Marknaden är en tradition som, med undantag för coronapandemin, pågått i modern tid oavbrutet sedan den 8 oktober 1949. Ed var mycket tidigt ett handelscentrum, redan 1802 ordnades marknader och dessa pågick ända fram till 1906. Därefter upphörde marknaderna helt.

1948 beslutade Dals-Eds kommun att återuppta marknadstraditionen. Eds marknad fick snart rykte om sig att vara välbesökt och har växt enormt sedan den återupptogs. Den är idag en av Västsveriges största marknader, en stor folkfest där man kan fynda bland erbjudanden från både knallarna och ortens köpmän, köpa lotter, äta god mat och dricka kaffe. För barnen finns ponnyridning och mycket annat kul.

Marknaden har också stor social betydelse. Det är där man möter gamla bekanta – en helg då många med sina rötter i Ed återvänder hem.

Datum för 2024 års marknader är lördag 27 april och lördag 12 oktober.

Vi förändrar sättet att boka platser på våra marknader i år!

Inför våra marknader 2024 kommer vi att införa ett bokningssystem som förenklar vår administration. Du kommer endast kunna anmäla dig på BokaMarknad.se, Sveriges största guide och bokningssystem för marknader, festivaler & mässor.

Det innebär att i år kommer bekräftelser och fakturor från oss via BokaMarknad.se
OBS! Var noga med att ange ert Faktura nr som referens när ni betalar fakturan.

Så här gör du:

 1. Om du INTE har ett användarkonto Klicka här - Skapa ett konto som utställare på BokaMarknad.se Om du behöver hjälp, tryck på knappen "Visa Hjälp"
 2. Fyll i formuläret med dina företagsuppgifter uppifrån och ner. (Det finns instruktioner/tips till höger om varje fält)
  OM du har missat att fylla i ett obligatoriskt fält eller fyllt i felaktigt går det inte att spara. De fälten kommer då skina i en röd ram.
  Kontrollera uppifrån och ner om något fält är färgat och korrigera.
  GLÖM ej att spara genom att klicka på knappen "Spara" längst ner i formuläret.
 3. Sedan söker du fram evenemanget du vill boka en eller flera platser på, Klicka på knappen BOKA och följ formuläret.

Du som redan har ett användarkonto på BokaMarknad.se sedan tidigare

Gå till bokamarknad.se

 1. Klicka på knappen "LOGGA IN" längst upp till höger på sidan och skriv in det användarnamn (din mailadress) och lösenord du valde när du skapade ditt användarkonto
 2. Klicka på "Boka Marknad"
 3. Ange namnet på evenemanget du vill boka i sökfältet och klicka på den gröna knappen "SÖK"
 4. Klicka på "Boka" och följ instruktionerna.

Behöver du support?

Klicka på den gröna symbolen som finns längs ned till höger på alla sidor i guiden och be om support.

För information om marknaderna:

Carl-Johan Wallström
Administratör
E-post: carl-johan.wallstrom@dalsed.se
Telefon: 0534-190 11

Sidan uppdaterades 20 februari 2024