Kontaktperson eller kontaktfamilj IFO

Vill du bli kontaktperson eller kontaktfamilj inom individ- och familjeomsorgen (IFO)?

Vi på Individ- och Familjeomsorgen (IFO) söker kontaktpersoner och kontaktfamiljer. Som kontaktperson eller kontaktfamilj hjälper och stödjer du människor i livets olika skeenden och situationer.

I egenskap av kontaktperson eller kontaktfamilj fungerar du som en stödresurs och utför uppdraget under handledning av handläggande socialsekreterare.

För att bli kontaktperson eller kontaktfamilj krävs ingen speciell utbildning. Man ska ha ett intresse för människor och vara trygg i sig själv.

Ett uppdrag som kontaktperson kan innebära att man t.ex. går på bio eller bara umgås. I uppdraget som kontaktfamilj tar du emot barn för avlastning och stöd i ditt egna hem.

Låter detta intressant, så lämna/skicka in en intresseanmälan till IFO-enheten. Vi ser helst att du har fyllt 18 år. Innan du får möjlighet att åta dig ett uppdrag kommer vi att träffas för att diskutera din lämplighet för olika uppdrag.

Ersättning för kontrakterat uppdrag är enligt Sveriges kommuner och regioners rekommendationer och kan se ut på olika sätt beroende på hur omfattande uppdraget är.

Intresseanmälan IFO

Det går också bra att skicka en skriftlig intresseanmälan till oss:

Socialnämnden, IFO-enheten, Box 31, 668 21 Ed 

eller e-post: socialnamnden@dalsed.se 

Vill du veta mer? Kontakta

Britt-Marie Härnesand
E-post: britt-marie.harnesand@dalsed.se
Telefon: 0534-190 34

Anna-Karin Rådén
1:e Socialsekreterare
E-post: anna-karin.raden@dalsed.se
Telefon: 0534-194 49

Sidan uppdaterades 13 februari 2024