Fiske

En fiskare som håller en gädda

Nu har forskare bevisat det fiskare vetat länge - man blir lycklig av att fiska. Vetenskapliga studier visar att halten av stresshormoner i kroppen sänks vid friluftsaktiviteter och fiske är den sysselsättning som ger allra bäst resultat. I Dals-Eds kommun finns över 400 sjöar, tjärn, åar och bäckar, så vad väntar du på?

I Dals-Eds kommun finns otaliga möjligheter och utmaningar att pröva sina fiskefärdigheter, vare sig du vill jaga storgädda, pimpla röding eller meta abborre.

I de flesta fiskevatten i Dals-Ed behöver du lösa fiskekort för att få fiska, och för de flesta av dessa fiskevatten kan man köpa sitt fiskekort online. Dessa fiskekort kan du köpa dygnet runt, året runt och de skickas till din dator eller mobiltelefon. Där kan du läsa vilka fiskeregler som gäller och se kartor över var korten är giltiga. Många av kommunens fiskevårdsområden har försäljning genom till exempel iFiske.se

Några vattendrag är inte organiserade i fiskevårdsområden, och där krävs markägarens tillstånd för att få lov att fiska. Ta noga reda på vilka bestämmelser som gäller för det vatten du ska fiska i. På våra turistsidor hittar du detaljerad information om var och hur du kan och får fiska.

Följ allemansrätten och ta med dig eventuellt skräp hem, så ser du till att du även vid nästa besök får en oförglömlig naturupplevelse.

Sidan uppdaterades 25 september 2023