Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

OBS! Detta är ett nyhetsarkiv och informationen kan därför vara inaktuell.

Nu fokuserar vi på att främja, samordna och förvalta ungas meningsfulla fritid!

Publicerad 22 januari 2024
Gruppsamtal

Dals-Eds kommun har en arbetsgrupp som har i uppdrag att se över hur kommunen kan främja, samordna och förvalta ungas meningsfulla fritid i kommunen. 370 000 kr/år tillskjuts från Folkhälsorådet under de närmaste två åren för att utveckla arbetet.

Just nu undersöks vad unga tycker att en meningsfull fritid är och ska innehålla och vad som är viktigt att tänka på när man planerar för olika aktiviteter, mötesplatser, evenemang mm.

När undersökningen är klar är tanken att man ska välja ut några saker att prova. Därefter utvärderas det man har provat för att kunna avgöra om det är något man ska fortsätta med.

Genom skolan har arbetsgruppen nått åk 4-åk 9 med frågor om meningsfull fritid, men skulle också gärna vilja nå ungdomar i gymnasieålder för enskilda intervjuer. Vi vill också nå vårdnadshavare till ungdomar i högstadie- och gymnasieålder för att höra mer om hur de ser på ungas meningsfulla fritid, vilka hinder som kan finnas och om möjligheter till utveckling gällande sina ungdomars meningsfulla fritid .

Är du i gymnasieålder eller vårdnadshavare till någon i högstadie/gymnasieålder och kan tänka dig att ställa upp på en kort intervju, så hör av dig snarast till Linda Blomgren, folkhälsostrateg, telefon/sms: 0766-340259 eller via e-post till: linda.blomgren@dalsed.se

Image by Freepik

För mer information eller frågor kan du kontakta:

Linda Blomgren
Folkhälsostrateg
E-post: linda.blomgren@dalsed.se
Telefon: 0534-192 59
Mobiltelefon: 076-634 02 59