Enheten Arbetsmarknad och Integration (AMI)

Kommunens enhet för arbetsmarknad och integration samarbetar med det lokala näringslivet och Arbetsförmedlingen för att underlätta för arbetssökande att hitta vägar till arbetsmarknaden.

Det finns möjligheter till vägledning och personliga coachingsamtal samt deltagande i olika aktiviteter.

AME-butik och verkstäder, Gnistans secondhand
AME-butiken tar emot möbler, husgeråd, och annat som skänkts av allmänheten. Dessa saker sorteras, görs i ordning och renoveras vid behov för att sedan säljas vidare i AME-butiken. I verkstäderna tillverkar vi även föremål och möbler, som exempelvis kommunens rastbänkar.
Bemanningsteamet
Bemanningsteamet i Dals-Eds kommun ombesörjer anställning och viss introduktion av timavlönad personal i kommunen samt löpande vikarieanskaffning och bemanningsplanering för kommunens verksamheter.
Ensamkommande flyktingbarn
Enheten arbetsmarknad och integration ansvarar tillsammans med socialtjänsten för mottagandet av ensamkommande flyktingbarn, det vill säga minderåriga av utländsk härkomst, antingen med eller utan uppehållstillstånd, som kommer till Sverige utan vårdnadshavare.
Fritidsbanken
Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och friluftsutrustning som i huvudsak har skänkts av allmänheten. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid eller för att prova något ny. Vi har skidor, skridskor, inlines, flytvästar, skateboards, badmintonracketar, tält och sovsäckar, bollar, cyklar och mycket mer. Vi lånar ut utrustningen gratis i 14 dagar.
Frågor och svar om flyktingar
Frågor och svar kring flyktingmottagande,
Hitta till Dals-Eds Utvecklingscenter!
Karta med vägbeskrivning till Dals-Eds Utvecklingscenter.
Individsamverkan / coachning
Individsamverkan finns för att hjälpa personer att hitta förutsättningar för ett aktivt liv med jobb eller studier.
Integration
Dals-Eds Kommun har kommit överens med Länsstyrelsen och Migrationsverket om att ta emot personer av utländsk härkomst som fått uppehållstillstånd. Det antal som blir kommunplacerade i Dals-Ed fastställs av Länsstyrelsen och varierar från år till år. Vi arbetar även med de nyanlända som flyttat till Dals-Eds kommun på egen hand eller som anhöriga till kommuninvånare.
Kontakta AMI
Här hittar du kontaktuppgifter till oss som jobbar på AMI.
Skogsvårdslag
Skogsvårdslaget ansvarar för skötseln av kommunens skogar och tätortsnära strövområden.
Sidan uppdaterades 27 september 2023