Fritidsbanken

Logotyp med grön text Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och friluftsutrustning som i huvudsak har skänkts av allmänheten. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid eller för att prova något ny. Vi har skidor, skridskor, inlines, flytvästar, skateboards, badmintonracketar, tält och sovsäckar, bollar, cyklar och mycket mer. Vi lånar ut utrustningen gratis i 14 dagar.

Lokal med fritidsprylar

Fritidsbankens grundpelare är:

  • Alla får låna
  • Allt är gratis
  • Återanvänd utrustning

I Dals-Eds kommun, precis som i hela landet, finns mängder av sport- och friluftsutrustning som inte längre används. Det kan vara skridskorna som är urväxta, skidorna som är för korta, eller flytvästen som har ersatts av en ny. Vi ta gärna emot utrustningen och ser till att det kommer till användning.

Hylla med skor och flytvästar

Fritidsbanken är perfekt när man vill prova på nya idrotter och friluftsaktiviteter, eller bara vill utöva aktiviteten vid enstaka tillfällen. Åker du exempelvis skidor några få dagar på ett år kan det vara bättre att låna skidor, stavar, pjäxor och hjälmar istället för att de står oanvända i ditt förråd större delen av året.

Det kan också bli en kostsam historia att köpa utrustning. Då är det bättre att låna först, både för plånboken och miljön.

Fritidsbanken Dals-Ed ligger på Hjortronstigen 4 i samma byggnad som AME-Butiken och Gnistan.

Sidan uppdaterades 5 oktober 2023