Aktuella nyheter

Aktuella nyheter

Sommarjobb vård/omsorg

Vi behöver ännu fler kollegor i sommar! Välkommen att söka till ett viktigt och meningsfullt sommarjobb inom hemtjänsten.

Ansök här!
Publicerad 20 juni 2024

Kommunens 25-årsjubilarer

På sista fullmäktigesammanträdet innan sommaruppehållet, uppvaktades och hedrades trotjänare som i 25 år arbetat i kommunen. Stort tack för er lojalitet och trogna värv i kommunens och allmänhetens tjänst.

Publicerad 20 juni 2024

Buss Big

Här kan du hitta information om hur du ansöker om busskort, kontantbidrag, inackorderingsbidrag eller anslutningsbidrag. Tänk på att ny ansökan måste lämnas in för varje nytt läsår!

Publicerad 19 juni 2024

Nedskräpning

Den senaste tiden har vi tyvärr haft problem med nedskräpning och skadegörelse i samhället. En konsekvens av detta är att vi tvingats införa begränsade öppettider på toaletterna på badplatsen vid Lilla Le, och de kommer därför att låsas vid 16.00. Handikapptoaletten kommer dock vara öppen som vanligt. Vi hoppas kunna återgå till normal servicegrad vid badplatsen när sommarvädret kommer tillbaka.

Publicerad 18 juni 2024

Vattenkran

Livsmedelsverket inför riktvärde för PFAS i dricksvatten som kommer från egna brunnar. Dessutom sänks riktvärdena för arsenik, bly och kadmium. Ändringarna gäller från och med 1 juli 2024.

Nya riktvärden för PFAS och giftiga metaller i dricksvatten från egna brunnar - livsmedelsverket.se
Publicerad 18 juni 2024

Buss Big

Västtrafik har meddelat att den förstärkningstur på linje 775 mellan Dals-Ed och Karlbergsgymnasiet som funnits under våren fortsatt kommer att trafikera sträckan från och med augusti 2024.

Publicerad 18 juni 2024

Sommarlovsaktiviteter 2024 Puff

Aktiviteterna är gratis om inget annat anges. För att hålla er uppdaterade på programmet och planerna för vad som kommer att hända på dagarna, följ oss på Facebook!

Publicerad 31 maj 2024

Badplatsen Lilla Le

Under veckan har årets första badvattenprover tagits, och de visar att vattnet är tjänligt vid samtliga badplatser. För detaljer kring vattenproverna, klicka på länkarna under respektive badplats.

Publicerad 31 maj 2024

Evondos Puff

Dals-Eds kommun ingår tillsammans med de flesta övriga kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen i “Digitala hjälpmedel i samverkan”. Det innebär gemensamma upphandlingar för digitala hjälpmedel. Läkemedelsautomaten Evondos är nu ett förskrivningsbart personligt hjälpmedel i Västra Götaland. I Dals-Eds kommun kommer den att förskrivas av sjuksköterskor i den kommunala primärvården (Hemsjukvården) efter samråd med patientens läkare.

Publicerad 29 maj 2024

Simskola

Platser och tid: Badplatsen vid Lilla Le i Ed v 26 och 27. Badplatserna i Töftedal, Nössemark och Håbol v 28 och 29. Minst 3 anmälda deltagare på badplatsen.

Publicerad 24 april 2024

Pengar - Dals-Eds kommun

Socialnämnden delar årligen ut bidrag till föreningar som verkar inom nämndens arbetsområde. Nu har det blivit dags att lämna in ansökan om bidrag för 2024.

Publicerad 17 april 2024

Resecentrum

Kommunstyrelsen har beslutat om att införa seniorbiljett för invånare i åldern 70+ med start 1 maj 2024. Kommunen bekostar seniorbiljetten och Västtrafik administrerar erbjudandet.

Publicerad 20 mars 2024

Trehjulig cykel

Vi söker en familj som har erfarenhet av barn med diagnoser då pojken har autism. Familjen behöver hjälpa pojken att förtydliga vardagen och prata om saker som han inte förstår fullt ut.

Publicerad 19 februari 2024
Sidan uppdaterades 21 mars 2024