Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Information inför införande av seniorbiljett

Publicerad 20 mars 2024
Resecentrum

Kommunstyrelsen har beslutat om att införa seniorbiljett för invånare i åldern 70+ med start 1 maj 2024. Kommunen bekostar seniorbiljetten och Västtrafik administrerar erbjudandet.

Var gäller seniorbiljetten?

Med seniorbiljetten reser du gratis dygnet runt i zon C med alla Västtrafiks linjer, Flexlinjer, Närtrafik och Närbussar. Biljetten gäller även för resor med Västtåg och Vy-tåg i zon C. Den gäller inte för resor med Flextrafik, Kosterbåtarna eller färdtjänst.

Hur får man sin biljett?

De seniorer som är folkbokförda i kommunen och är 70 år och äldre kommer att få ett utskick från Västtrafik med erbjudande om seniorbiljett. Utskicket sker under vecka 15.

De seniorer som är registrerade kunder hos Västtrafik (med en e-postadress) kommer att få erbjudandet via e-post och övriga kommer få det per post.

Det är först när man fått sitt erbjudandebrev som biljett kan beställas.

Vad händer om jag fyller 70 år efter att erbjudandet startats?

De som är folkbokförda i kommunen och uppfyller åldersvillkoret efter 1 maj kommer att få beställningsinformation några veckor innan åldersvillkoret uppfylls.

Även personer som uppfyller åldersvillkoret och folkbokförs i kommunen kommer att få beställningsinformation.

Hur hittar jag tidtabeller, resor, mer information m.m.?

På Västtrafiks hemsida: https://www.vasttrafik.se/reseplanering/ hittar du reseplaneringsverktyg, tidtabeller, trafikinformation m.m.

I Västtrafiks app ToGo kan du planera din resa och köpa biljetter.

På Västtrafiks hemsida: https://www.vasttrafik.se/biljetter/andra-biljetter/seniorbiljett/ kan du läsa mer om seniorbiljett, hur man reser med biljetten, vanliga frågor och svar m.m. Observera att du bör välja Dals-Ed för att få fram den information som gäller för vår kommun och att beställning inte har öppnat än.