Den sista resan

Lars Hammar går i pension med förväntningar på en ljuvlig "tredje ålder" fylld med resor och upplevelser. Tyvärr blir hans pension inte som han planerat och Lars blir alltmer passiv och viljelös i sin läderfåtölj.

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig tredje ålder med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan.

Då får Filip en idé att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen.

Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4.

Äventyret kan börja!

  • Regissör: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson
  • Skådespelare: Lars Hammar, Filip Hammar, Fredrik Wikingsson